Omniworld Almere 2 – ASVU

Een chaotische aftocht naar Almere zorgde er voor dat de ploeg van ASVU niet klaar was voor de start van de wedstrijd. Raffaƫl Chin-fo-siee was de enige aan ASVU-zijde die in de openingsfase aanwezig was op het veld. Zijn 7 punten in het eerste kwart waren belangrijk op de totaalscore van 12 punten dat kwart. Helaas had Omniworld 2 er toen al 24 punten inliggen. Het tweede kwart werd nipt gewonnen door ASVU, waardoor het verschil bij rust 11 punten was. Opzich geen probleem, maar ASVU speelde het niet slim. Spelers bleven zich vergissen in de afspraken die gemaakt werden. Daardoor veranderde de aanval in een 1-tegen-5-en-als-het-echt-niet-meer-gaat-
passen-we-uit-systeem en de verdediging veranderde in een gatenkaas. Omniworld 2 speelde met speels gemak door de slecht uitgevoerd press van ASVU en won het derde kwart met 23-8. Dankzij Jelle van Weeren kon ASVU het laatste kwart nog winnen. Het systeem was Jelle rent met de bal rond Daniel Kok en schiet als hij open komt. Achteraf kun je aan het sheet zien dat ASVU niet bij de les was. 15 driepunters tegen geeft toch wel aan dat de verdediging echt niet stond op te letten. Niet van het sheet te zien is dat de overige punten vooral open lay-ups waren. Feitelijk valt het nog mee dat Omniworld het slechts bij 24 punten verschil heeft gelaten. Bij ASVU steekt de angst voor herhaling van vorig seizoen alweer op, maar feitelijk is er nog niet echt wat aan de hand. De wedstrijd tegen Omniworld 2 heeft aangetoond dat als je je afspraken niet goed nakomt, je in de promotiedivisie keihard wordt afgedroogd. Uitslag 80-56