heren promotie divisie : MSV Noordwijk – Landstede Hammers 2

De basketballers van MSV mochten na veertig minuten hun handen dichtknijpen. Met 90-88 kwam een eind aan een matige basketbalmiddag die naast de zege ook een gedeelde koppositie opleverde in de promotie-divisie. Pas laat in het vierde kwart werd een achterstand van twaalf punten omgezet in een voorsprong van zes (88-82). De laatste seconden van de wedstrijd waren symptomatisch voor het vertoonde spel deze middag. Een opgebouwde voorsprong van zes werd nog bijna om zeep geholpen door knullig balverlies en een verdwaalde driepunter. Zoals wel vaker besliste de beste man aan noordwijkse zijde Zeeger van Leeuwen met zijn 29e punt de wedstrijd vanaf de vrije-worpen lijn. Net als de laatste weken werd er met name in verdedigend opzicht te weinig karakter getoond. Pas laat in het vierde kwart gooide MSV de schroom van zich af en boog een achterstand van twaalf om in een voorsprong van zes punten. Het vertoonde spel stemde de coach niet vrolijk. “Ik ben blij met de overwinning voor het team maar het spel stemt mij niet vrolijk”. In de eerste helft spelen we zo slordig en missen we de vereiste mentaliteit om op dit niveau tot prestaties te komen. We zitten duidelijk in een leerproces. We missen nog teveel vaste patronen om het spel naar ons toe te trekken en de wil aan de tegenstander op te leggen. Anderzijds is het hoopgevend dat je de wedstrijden gewoon blijft winnen terwijl ik geloof dat er nog enorm veel rek zit in ons spel. Met name de wil om te winnen aan het eind van de wedstrijd deed mij erg goed.