Omniworld behaalt zijn eerste overwinning

1e kwart: 19-18
2e kwart: 27-36
3e kwart: 44-42
4e kwart: 54-58
bezoekers: 1770 De overwinning van afgelopen donderdag tegen Leiden is niet het begin van een reeks van overwinning voor HanzeVast Capitals. In de wedstrijd tegen Almere gecoacht door onze bondscoach bijt het team van Boot andermaal in het stof. Coach Ton Boot heeft onlangs al ingegrepen in de personele bezetting en vanavond maakt Ron Howard zijn debuut. Deze Amerikaan mag in een vier weken durende try-out bewijzen dat hij wel een goede aanvulling is in het zwalkende team. Dat zwalkende team eindigt het eerste kwart met een minimaal verschilletje van 19-18 en daarna neemt Almere het stokje over. De score voor Capitals valt bijna droog en mede dankzij Tjoe de Paula neemt Almere een voorsprong van negen puntjes. We nemen de statistieken erbij in de rust en dan zie je dat HanzeVast Capitals terecht achter staat want met 31% fieldscore zul je nooit winnen. De spelers van Capitals hebben misschien wel een donderpreek gehad in de rust want het derde kwart staat er ineens een team heel stevig te verdedigen waardoor Almere tot vijfmaal toe zich vastloopt en turnovers produceert. John Turek laat in tien minuten 11 punten noteren en trekt de kar in deze inhaalrace. Almere kan niet meer dan een enkele veldscore laten aantekenen en vier vrije worpen. Daarnaast schrikt men nog even flink bij Almere wanneer Jamal Brown geblesseerd op de grond blijven liggen. Hij probeert het in het vierde kwart weer eventjes maar binnen een minuut gaat die weer zitten. De personele problemen zijn groot voor Marco van den Berg. Allereerst Sander van der Holst die al vier weken met een ernstige hersenschudding thuis zit. “Dat ziet er niet goed uit, het lijkt wel of het slechter wordt en telkens als hij wat doet wordt het minder. Ik ga er vanuit dat ik hem niet meer kan gebruiken dit seizoen. Ik ben furieus! Die speler heeft hem bewust zo geslagen.”, vertelt Marco van den Berg. Zijn woede gaat over de actie in een oefenduel waarbij Van der Holst geblesseerd is geraakt. Daarnaast verwacht hij niet dat Nenad Cvetkovic nog in actie zal komen dit seizoen en voor Terry Sas hoopt hij het beste. Voor de Capitals ziet het er beter uit met Niels Meijer die verwacht over drie weken weer mee te kunnen spelen. Het derde kwart laat zien hoe Capitals zou kunnen spelen maar het team moet dan wel veertig minuten zo verdedigen en niet een enkel kwart. Het vierde kwart zijn de rollen omgedraaid en pas na zeven minuten komt de eerste score voor Capitals. Het kwaad is dan al geschiet en Tony Miller schiet met een driepunter de wedstrijd op slot. Het is alweer 46-54 en de man met elf puntjes in het derde kwart, Turek, voegt er geen meer aan toe. Een halve minuut voor het eind wanneer het vonnis al is voltrokken verlaten mensen massaal de zaal. Boot heeft zijn team verteld dat dit nog nooit in vier jaar is voorgekomen. Het is niet ondenkbaar dat er in de komende periode weer iemand de laan uitgestuurd gaat worden. Joshua Helm, Raoul Heinen en in mindere mate John Turek kunnen dan het slachtoffer gaan worden om het slechtste team uit de ere-divisie te moeten verlaten. Ondanks dat Van den Berg speelt met een team wat in zijn ogen een achterstand heeft op de rest is hij opgelucht met de eerste overwinning. Boot is over de gang van zaken heel somber en het team gaat in zijn ogen misschien wel slechter dan beter spelen. Hij steekt de hand in eigen boezem over het selectiebeleid:”kennelijk heb ik geen goede spelers geselecteerd”. De conclusie dat het team volgens hem het slechste is in de ere-divisie op dit moment geeft genoeg redenen tot nadenken.