Open dag afgesloten met eenvoudige zege Donar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

logo-Donar.pngAris Leeuwarden is de opponent voor het sluitstuk van de open dag van Donar. Allerlei activiteiten op de dag zelf en dan nog een wedstrijd als toetje. Een wedstrijd die al heel snel over en sluiten is. De ploeg van Braal laat geen spaan heel van de tegenstander. Tijdens de rust is het al 56-25 en dat wordt uiteindelijk 89-56. Het publiek is overigens wel heerlijk vermaakt. Ontelbaar aantal alley-oops en Jeter strooide vanouds met heerlijke passes.

Maar het is een oefenwedstrijd en dat zegt niet zoveel. Dat geldt ook voor de oefencampagne die Donar achter de rug heeft. De nieuwe spelers zijn wel al aardig ingepasst en afgaande op deze wedstrijd zit er al redelijk wat structuur in het team. Maar het zal passen blijken tegenstanders zoals komende dinsdag Tartu hoe goed ze al zijn.

“Ik had een redelijk rustige vakantie want we hadden minder posities om voor te scouten. Daarnaast ben ik in Newcastle geweest bij een toernooi. Bakken Bears en Tartu speelden daar allebei dus dat was een buitenkansje. Wat ik heb gezien van Tartu en ook op basis van films is dat het een solide team is. Vooral in de aanval heel solide en niet spectaculair. Ze zijn een team dat als je even niet goed bij de les bent je direct op tien punten achterstand zet. Maar defensief zie ik zeker kansen voor ons.”, aldus Braal.

Hij vervolgd zijn verhaal door iets te vertellen over de samenstelling van het team. “Ik ben zeker blij met de nieuwe aanwinsten maar vooral de jeugdspelers. Ze hebben echt het talent om het tot een volwaardige eredivisie-speler te schoppen. Vooral Tim en de kans is zeker aanwezig dat Sjoerd meer minuten zal maken dan de jeugdspelers afgelopen seizoen hebben gedaan. Maar dat zal niet gelden voor Tim want hij is fysiek nog niet sterk genoeg. Wij moeten hem heel voorzichtig brengen want anders is zijn carriere over een jaar voorbij. Hij heeft een probleem met zijn knie wat al speelt sinds de jeugd.”