persconferentie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Persconferentie na afloop van de wedstrijd MPC-Donar CEB Noordkop

Een groot gedeelte van de persconferentie ging niet over de wedstrijd maar over de aanwezigheid van Ton Boot en enkele uitspraken die hij had gedaan aan collega verslaggever van het Dagblad van het Noorden. Dat Ton Boot aanwezig was werd omgeroepen door de speaker maar het schijnt dat zijn binnenkomst en vertrek erg geheimzinnig is geweest.Aan mijn collega had hij verteld dat dit Donar 0,0 kans heeft in de play-offs. Het team gelooft niet in zichzelf en spelers zoals Shanks en Mikalajunas worden verkeerd gebruikt. In teams die Boot in het verleden heeft getraind was er altijd een over-mijn-lijk instelling en die was bij MPC-Donar niet zichtbaar.

De reactie over de kansen van MPC-Donar was Marten Scheepstra duidelijk want hij zei dat als er geen kansen waren dan had hij de taak niet op zich genomen. De opmerkingen van Ton Boot waren zoals hij wel had verwacht van hem. Wat betreft het zelfvertrouwen gaf hij Ton Boot wel enigzins gelijk want het gebrek aan zelfvertrouwen wat er in de eerste acht maanden is in gesleten haal je er niet in anderhalve maand weer uit.

De reactie van Eric Buis over de opmerkingen waren wel iets duidelijker en agressiever. Hij vond het zeer oncollegiaal om tijdens het lopende seizoen opmerkingen te plaatsen over het team. Als Eric Buis op de plaats van Marten Scheepstra had gezeten dan had hij heel anders gereageerd op de opmerkingen. Hij verbaasde zich er ook over dat Ton Boot aanwezig was want hij zou nooit wedstrijden bezoeken in zijn sabbatical year. Over de opmerkingen tussen Triemstra en Boot zei hij dat ze beter beiden gewoon niets hadden moeten zeggen.

Over de positie van Eric Buis bij CEB Noordkop is te melden dat Buis hoogstwaarschijnlijk de club verlaat. Ondanks dat hij nog een jaar contract heeft vindt hij dat de club mondelinge afspraken heeft gebroken door met Boot te gaan praten en dat hij dus nu zelf ook het recht heeft om de afspraken te verbreken. Indien de club waar hij mee in gesprek is niet van zijn diensten gebruik wil maken zal hij vermoedelijk ook een sabbatical year nemen want hij is oververmoeid van dit seizoen. De drie amerikanen Harper, Johnson, Young willen graag blijven in Den Helder maar dat is nog niet rond.

De tombola qua spelers voor MPC-Donar volgend seizoen is uitgebreid met Sven de Lange van Rotterdam Basketball en Eric van de Sluis momenteel actief bij een belgische club.