promotie divisie heren : ASVU – Red Giants 73 – 70

In de kelder van de Promotiedivisie deed ASVU goede zaken met de overwinning op directe concurrent Red Giants. De “studenten” kwamen goed uit de startblokken en geholpen door het feit dat de Meppelaren niet echt goed bij de les waren stond er al gauw een Amstelveense voorsprong op het bord. Deze voorsprong van een punt of 7 bleef vrijwel de gehele eerste helft intact. In het derde kwart waren de rollen echter omgedraaid. Een goed spelend Red Giants liet een stuntelend ASVU alle hoeken van het veld zien. 48-51 was de stand na het derde kwart en had het er alle schijn van dat de Meppelaren de eerste overwinning van het seizoen gingen behalen. Deze wetenschap leek de Giants echter te verlammen en in de eerste minuten van het vierde kwart werd de wedstrijd volledig uit handen gegeven. Bij 62-51 kon er pas weer een schamel Meppels puntje worden bijgeschreven en was de beslissing gevallen. ASVU deed er vervolgens nog alles aan om de wedstrijd alsnog te vergooien. Bij 72-70 kregen de Giants zelfs nog een kans op een verlenging, maar toen die niet benut werd kon vanaf de vrije worplijn een benauwde 73-70 overwinning op het Amstelveense conto worden bijgeschreven.
Door deze overwinning heeft ASVU voorlopig enige afstand genomen van de degradatieplaatsen.