Rolstoelbasketballers HSV-Basketball kampioen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De één na laatste competitie dag van de rolstoelbasketballers uit Haren vond plaats in Hengelo. Op het programma stonden om 11 uur de wedstrijd tegen Early Birds uit Purmerend en om 14 uur de wedstrijd tegen Red Giants uit Meppel. Wanneer beide wedstrijden gewonnen werden was HSV-Basketball verzekerd van het kampioenschap. De eerste wedstrijd tegen Early Birds verliep op z’n HSVB’s. Snel een ruime voorsprong nemen en de wedstrijd controleren en met leuk en aantrekkelijk spel een 40-17 overwinning behalen.

Na 2 uur pauze stond Red Giants op het programma. De eerdere ontmoeting verliep soepel in Harens voordeel maar vandaag waren de Meppelers niet van plan HSVB kampioen te laten worden. De wedstrijd ging gelijk op. HSVB puntje voor, Red Giants puntje voor. Tegen het eind van de wedstrijd stond HSVB 3 punten voor met nog 2 minuten te spelen. Tactisch de tijd uit spelen leidde nog tot 5 punten extra voor HSVB. Na 50 minuten stond er een 31-23 overwinning voor de Wheelers op de borden. De voorzitter van HSVB, Berend Hoekstra, feliciteerde de wheelers met het behaalde kampioenschap en bood het team een vlaai aan. Ook de bondsscheidsrechter hielt een verhaaltje en overhandigde aan alle spelers en coach een mooi boeket bloemen.

Terug in het Scharlakenhof in Haren werden het team ontvangen door enkele fans en een delegatie van het bestuur. Het bestuur had voor de spelers en coach Buurmeijer nog een leuke herinnering aan dit geweldige feit een mooie handdoek met de tekst “Kampioen HSVB 2004-2005”.

HSVB heeft nu de mogelijkheid om te promoveren naar de A-divisie. Helaas ontstaat er volgend seizoen, door het wegvallen van een aantal spelers, een spelerstekort. Mocht hier dit seizoen geen verandering in komen dan zal waarschijnlijk van promotie worden afgezien.