Rotterdam Basketball – Omniworld Almere

aantal bezoekers : 450 1e kwart : 10-18 2e kwart : 21-32 3e kwart : 41-56 4e kwart : 59-71
Rotterdam Basketbal speelde een matige wedstrijd tegen een iets beter acterend Omniworld. Eigenlijk werd het verschil al in de eerste minuten gemaakt toen Almere van 2-0 naar 2-11 liep. De Rotterdammers vochten de gehele wedstrijd tegen deze achterstand. Juist op de momenten waarin de ploeg van Braal beter in de wedstrijd had kunnen komen, miste het team de scherpte en de rust om dat ook daadwerkelijk te doen. Van 14-20 in het tweede kwart werd het 14-25, van 21-27 liep Omniworld weer uit naar 21-32. In het vierde kwart kwam Rotterdam nog tot 51-58, maar de driepuntsschoten, waarvan één doeltreffende in die fase de wedstrijd had kunnen openbreken, leverden geen van alle punten op. Zo won Omniworld uiteindelijk gemakkelijk met 59-71. Vrije worpen hadden de wedstrijd nog wat spannender kunnen maken, maar Rotterdam verzilverde er slechts 8 van de 20. Met dank aan Paul de Vos, scout Rotterdam Basketball