Slecht derde kwart nekt Donar

Donar speelt deze week tweemaal tegen Stella Artois Leuven Bears en vanavond is de eerste wedstrijd in Martiniplaza. Tot dusver heeft Donar laten zien dat het kan winnen van Belgische ploegen. Thuis begint het ook heel sterk tegen de Belgen.

Weliswaar gaat het eerste kwart nog met 12-15 naar de Belgen, in het tweede kwart komt de thuisploeg op stoom. Mede dankzij Addison staat er een ruststand van 37-29 op het bord.

Wat er in de rust is gezegd in beide kleedkamers is onbekend maar Donar krijgt de bal na rust niet meer door de ring. Leuven maakt 16 punten in 6 minuten tegenover 2 voor Donar. Het is 39-47 en de voorsprong is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Bij 53-60 begint het laatste kwart en dat is te overbruggen. Maar dan moet je geen turnovers maken en vrije worpen missen in crunchtime. Het wordt nog heel close maar Leuven trekt uiteindelijk met 68-72 aan het langste eind.

Addison wordt met 23 punten de topscorer bij Donar en Heath is het meest productief voor Leuven Bears met 20 punten.