Donar wint weer in Elite Gold

De Kangoeroes uit Mechelen komen naar Martiniplaza. De Belgische ploeg heeft nu een winning streak van 6 wedstrijden in de Elite Gold. Alleen nog zonder Henry Caruso doet Donar een poging om weer eens te winnen.

Dat het kans heeft om te winnen wordt snel duidelijk want de thuisploeg speelt goed. Gevarieerde aanvallen plus een goede verdediging zorgt ervoor dat de thuisploeg een kleine voorsprong kan pakken.

In het tweede kwart wordt het gat over de tien punten getild en lijkt het een makkelijk avondje te worden. Van 17-12 gaat het naar 42-34 bij de theepauze. Als het derde kwart voorbij is het 60-47 en blijkt Donar nog steeds niet de overwinning binnen te hebben.

De Belgen komen namelijk in het laatste kwart helemaal terug in de game. Als er nog maar een minuut te spelen is staat het 69-66. De bommen van topscorers Stephens en Loubry vallen niet. Daarna mag Gavin vanaf de vrije worplijn tweemaal scoren en is het 71-66, game over.

Loubry wordt topscorer voor Mechelen met 25 punten en Gavin gaat met 15 punten naar huis.