Tumulteus verlies voor Hanzevast Capitals

In het voorseizoen verloor Hanzevast Capitals ruim van de Rotterdam Challengers. Weliswaar was die wedstrijd in Rotterdam en dus thuisvoordeel voor de tegenstander. In de eerste ontmoeting in de competitie heeft Hanzevast Capitals het voordeel om voor eigen publiek te spelen. De tweeduizend personen die zijn gekomen hebben een kwalitatief slechte wedstrijd gezien maar die wel bol staat van de emotie, vechtlust en frustratie. Vooral coach Claros laat na afloop duidelijk zijn frustratie blijken. Een paar woorden spreekt hij over de wedstrijd zelf en dan begint hij over alles er om heen. “Under normal circumstances we will the championship, everybody listen, under normal circumstances we will win”. Driemaal is hij voorafgaand aan een wedstrijd bezocht door een scheidsrechter in de kleedkamer. “We mogen dit niet, we mogen dat niet komen ze vertellen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt in mijn leven, te gek voor woorden”. De wedstrijd begint nog behoorlijk aardig voor Hanzevast Capitals. Een paar maal nemen ze een kleine voorsprong. Als Guido Grunheid zijn derde fout binnen acht minuten krijgt slaat het om. Rotterdam Challengers nemen het heft in handen en nemen de leiding over. Sykes en Steenvoorde gaan voorop bij het team en breiden van 22-23 het gat uit naar veertien punten in het tweede kwart. Veel punten komen van achter de vrijeworplijn. Zeker in het tweede kwart met een onsportieve fout voor Jansen, een technische voor Englicky. Voor Englicky is het zijn vierde fout al. Het 34-48 en foul trouble voor Hanzevast Capitals. Alle lange mannen in de problemen en geen vervangers meer. Morales en Meijer zijn tenslotte nog steeds geblesseerd. Rhymer krijgt vroeg in het derde kwart nog een fout maar speelt daarna bijna twintig minuten met vier fouten. Daarnaast kan hij amper nog lopen en springen kan hij niet meer. Elke time-out wordt zijn knie gekoeld door de dokter. Hij blijkt dus een doorzetter die bijna nog als topscorer van zijn team eindigt.Vlak voor tijd in de verlenging mag hij gaan zitten met vijf fouten. Kitwana Rhymer is deze wedstrijd van grote waarde en vooral in het derde kwart zorgt hij voor de come-back van Hanzevast Capitals. Langzaam aan loopt de thuisploeg dan ook in. Mede ook omdat Sykes in het derde kwart lange tijd op de bank wordt gehouden. In de laatste minuten van het derde kwart is het voorbij voor Englicky en Grunheid. Rhymer is nu de enige lange man in het veld. Direct na de start van het laatste kwart begaat Jansen nogmaals een onsportieve fout. Hanzevast Capitals heeft nog een enkele wissel over en dat is Jovan Zdravkovic. Claros heeft overduidelijk geen vertrouwen meer in de kleine man want Mladenovic zal Jansen gaan vervangen. In de twee helft ronden de Challengers hun kansen minder af en zo waardoor Hanzevast Capitals dichterbij komt en stevent de wedstrijd af op een gelijkspel na reguliere speeltijd. In de verlenging neemt Hanzevast Capitals een aantal maal de voorsprong maar een turnover van Mason en score van Sykes beslist de wedstrijd.. Drie seconden te gaan en Melson gaat richting de ring door een harde klap op de hand is iedereen verbaast dat er niet gefloten wordt. Einde wedstrijd en Hanzevast Capitals verliest een krankzinnige wedstrijd die 2 uur en 20 minuten heeft geduurd. Van Helfteren is van mening dat zijn team goed was voorbereid. “In de tweede helft was het minder en executeerden we onze offense niet zo goed.Uiteindelijk winnen we aan het eind met geluk”. Claros zijn antwoord daarop is:”Ik geloof niet in geluk.”