Verrassing, beslissing en spanning

Dat zijn de woorden waarmee de drie competitiewedstrijden van deze dag te omschrijven zijn.

Verrassing:
Het duel tussen Conesco Den Helder en de Ricoh Astronauts Amsterdam. Deze ploeg die behoorlijk aan de leiding gaat in groep 1 ging keihard onderuit. In de rust was de wedstrijd in evenwicht maar had Amsterdam al dik voorgestaan. Na het derde kwart weer hetzelfde en toen ging voor Amsterdam het licht uit. Verkeerde beslissingen , balverlies en daarna het afstraffen van Conesco. Conesco wat zich hiermee opwerkte naar de tweede plaats in groep 1 mag dus gaan hopen op thuisvoordeel in de playoffs. Conesco Den Helder – Ricoh Astronauts 73 – 66

Spanning:
De wedstrijd tussen NAC Breda en Omniworld Almere ging ergens om. Namelijk proberen de vierde plaats te pakken en je te plaatsen voor de playoffs. Na de nipte overwinning van NAC mag het zich de nummer vier noemen in groep 1 met twee punten achterstand nu gevolgd door Omniworld. Het werd een enorm spannende wedstrijd waarin Quinton Hall de beslissende assist gaf aan Nikola Simic. Omniworld Almere – NAC Breda 84 – 85

Beslissing:
De wedstrijd tussen Gunco Rotterdam en Canoe Jeans Den Bosch ging ook ergens om. Voor de rotterdammers betekende verliezen uitschakeling voor de playoffs en vijfde worden in groep 2. De hoop op de playoffs was al redelijk vervlogen na het verlies tegen Eiffel Towers eerder deze week. Thomas Kelly de guard van Canoe Jeans maakte er door zijn egoistische spel een spannend duel ervan. Door zijn solisme bleef Rotterdam bij en speelde Canoe Jeans weer redelijk beroerd. Jammer en helaas verloor Gunco de wedstrijd in de laatste minuten en werd het een redelijk nipte zege voor Den Bosch. Gunco Rotterdam – Canoe Jeans Den Bosch 84 – 87