Donar en Eiffel Towers winnen

Eiffel Towers Nijmegen speelde thuis tegen de nummer laatst in groep 2. Zwolle wat momenteel hard moet werken om te winnen en afgelopen week Weert verraste. Nu kregen ze tot het derde kwart ook een redelijk plak slaag van Eiffel Towers. Maar de achterstand van 17 punten werd teruggebracht tot drie. Maar toen werd de belangrijkste man van Zwolle, Willie Young, geblesseerd afgevoerd. Einde van het seizoen voor hem vermoedelijk. Nog zes spelers over bij Zwolle en dat is niet erg veel. Uiteindelijk trok Eiffel Towers dus de wedstrijd naar zich toe. Eiffel Towers – Landstede Hammers 86 – 81 MPC Donar is back on track. Donderdag werd Den Bosch nog verslagen. Nu werd Weert letterlijk en figuurlijk de pan in gehakt. Weert wat de verloren bekerfinale nog in de benen had en de verrassende nederlaag tegen Zwolle. In het eerste kwart ging het gelijk op en eindigde het ook zo. In het tweede kwart ging Donar met een voorsprong van 10 punten de rust in. MPC Donar kwam de rust uit met een goed spel en blies in het derde kwart Weert van het veld. Alles ging mis bij Vanilla en MPC Donar schoot lekker van onder de borden en van buiten raak. Halverwege derde kwart schakelt Weert over op een zoneverdediging en krijgen ze door de ruimte een aantal driepunters om de oren en bij het ingaan van het laatste kwart is het verschil al meer dan 25 punten. In het laatste kwart loopt Donar uit tot maximaal 31 punten. Weert was alweer omgeschakeld naar een mantoman verdediging omdat de zone niet geschikt was en ze de das om gedaan heeft. Uiteindelijk is Donar vier minuten bezig geweest om de honderd punten te halen. Niels Vorenhout maakte het laatste schot voor Donar en dat was een driepunter. Sneed maakte in de buzzer ook nog een driepunter. MPC Donar speelde heel goed, bijna foutloos. De arbiters hebben ook wel een compliment verdiend want die waren ditmaal goed. MPC Donar – Vanilla Weert 102 – 81