Voorbeschouwing GasTerra Flames tegen Galatasaray

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

We gaan terug in de tijd en stoppen op de datum van 13 november 2007

De tegenstander van GasTerra Flames voor komende dinsdag in de EuroCup is geen onbekende. Althans de naam is niet onbekend, de ploegen zijn compleet nieuw. Zowel Galatasaray als GasTerra Flames hebben geen speler in het team die de vorige ontmoeting nog kan herinneren.

In het seizoen dat de Groningse ploeg werd geleid door de Spanjaard Pep Claros speelden ze hun eerste thuiswedstrijd in de EuroCup ook tegen Galatasaray. Het werd geen daverend succes want de Turkse formatie met een grote groep fans was absoluut te sterk. Topscorers aan Groningse zijde waren toen Kevin Melson en Guido Grunheid. Een eind stand van 60-93 en het derde kwart ging met 9-21 verloren.

Na afloop bleek er nog meer verloren gegaan te zijn. Een deel van de tribune was beschadigd. Nu drie jaar later staan beide teams weer in de Martiniplaza tegenover elkaar.

Wat voor grote namen kunnen we verwachten in Martiniplaza? De startende guard Rochestie maar ook een veteraan als Shumpert. De Amerikaan die zo ongeveer bij alle grote Turkse ploegen heeft gespeeld zoals Efes Pilsen en Besiktas. Daarnaast ook Slowaaks internationaal Radoslav Rancik. Zijn broer speelt inmiddels bij Spaans powerhouse Caja Laboral.

Radoslav Rancik heeft vorig seizoen in de EuroCup zijn records verbeterd. In de wedstrijd tegen BC Azovmash kwam hij tot 39 punten. Sindsdien is hij nummer 3 op de topscorerslijst in de EuroCup. Zijn performance index die avond kwam tot 41.

Het zal een hele klus worden voor de mannen van GasTerra Flames om deze tegenstander te verslaan. “Zij zijn mogelijk een maatje te groot voor ons”, gaf Marco van den Berg direct na de loting al aan.