Voorbeschouwing GasTerra Flames – Unics Kazan

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Dinsdagavond om 19.30 spelen de GasTerra Flames voor het eerst in de geschiedenis een wedstrijd in de EuroLeague. De &quotChampions League&quot van het basketball met vooral veel grote teams uit Zuid-Europa. Die spelen in de groepsfase maar dat is nog ver weg. De Groningse club dient eerst een drietal kwalificatierondes te overleven voordat ze in de groepsfase terecht komen. In de eerste kwalificatieronde is het Russische Unics Kazan de tegenstander.

Unics Kazan is geen kleine tegenstander. Afgelopen seizoen derde geworden achter de grote clubs uit Moskou namelijk Khimki en CSKA. Het heeft een deel van zijn spelers vervangen maar wat er dinsdagavond zal verschijnen is verre van slecht. Een van de lange mannen, Maciej Lampe, is door assistent-coach Triemstra bestempeld tot “the go-to guy”. Zijn hoekschotje is goed en zijn dominantie in de bucket is groot.

Daarnaast hebben ze met Popovic en McCartney en Pashutin zeer goede schutters in huis. GasTerra Flames zal het opnemen tegen het team zonder John Turek. Zijn blessure opgelopen in Antwerpen is nog niet genoeg hersteld. “We spelen zonder Turek. Dat is een heel gemis”, aldus coach Marco van den Berg. Vandaag trainden Dourisseau en Ross apart vanwege lichte pijntjes.

Marco van den Berg wil zijn eigen team niet een underdog noemen. “Ik vind dat een vervelend woord maar het is wel duidelijk dat Unics Kazan de favoriet is. Ons streven is om na 80 minuten de meeste punten te hebben. In de tweede ronde volgt dan waarschijnlijk Charleroi.”, aldus de coach.

De club heeft flink moeten investeren voor de blauwe randen langs het veld. De coach is er erg content mee. “Dit past toch veel beter bij GasTerra Flames. Blauw is onze teamkleur!”