WCAA Giants Bergen op Zoom eerste finalist NBB Beker 2011

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De eerste halve finale in de Final Four is een Brabants “onderonsje” tussen twee ploegen die steeds beter in vorm raken. EiffelTowers uit Den Bosch tegenover de WCAA Giants uit Bergen op Zoom en zeker die laatste ploeg begint op stoom te raken.

Sinds het begin van het jaar komt de ploeg van Wierd Goedee echt op dreef en zeker Tyler Tiedeman is een zeer goede aanvulling op de ploeg. In deze wedstrijd is hij met 23 punten de topscorer en een key-player in de wedstrijd.

Een wedstrijd die bijna volledig werd gecontroleerd door Bergen op Zoom. In het derde kwart kwam EiffelTowers middels een full-court press weer op gelijke hoogte maar kon niet doordrukken. De laatste periode begon met de stand 51-54. Alles of niets voor Den Bosch en het tempo werd opgeschroefd.

Rustig de tijd uitspelen lijkt een simpele tactiek maar men gaat liever mee in het hoge tempo en zo wordt het weer erg spannend. Rogier Jansen kan op een minuut voor het eind zelfs zorgen voor een gelijke stand. Een te snel gegeven pass komt niet aan en deze turnover doet het laatste beetje hoop voor Raoul Korner en zijn mannen vervliegen.

Vorig seizoen was WCAA Giants dichtbij een finale plaats maar werden uiteindelijk afgetroefd door Amsterdam. Nu mogen ze zich gaan opmaken voor de eerste finale in de historie van de club.