De kwart finales gaan beginnen!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Aankomende dinsdag gaat het feest weer beginnen. De kwart-finales van de EuroLeague gaan dan starten. In een best-of-five serie waarbij het systeem van tweemaal thuis, tweemaal uit en de afsluitende wedstrijd thuis wordt gehanteerd. Doordat de EuroLeague wedstrijden op dins- en donderdag plaats vinden is de speeldag voor de EuroCup verplaatst naar woensdag.

In Spanje wordt er uitgekeken naar de clash tussen Real Madrid en Valencia. De ploegen stonden onlangs in de Copa del Rey ook al tegenover elkaar. Toen wonnen de Madrilenen. Daarnaast is het in Madrid onrustig want de coach is opgestapt. Garbajosa is verhuisd naar Malaga en Rodriguez is geblesseerd. Onder leiding van Pesic gaat het voor de wind met Valencia. Zijn komst is een gouden greep geweest van het bestuur.

Real Madrid is een van de vier Spaanse kwartfinalisten. Aartsrivaal FC Barcelona mag het opnemen tegen Panathinaikos. Een interessant duel tussen de winnaars van de EuroLeague 2009 (Panathinaikos) en 2010(Barcelona). Mogelijk is het thuisvoordeel van doorslaggevend belang. Het is de kraker van de vier kwart finales.

Caja Laboral is de vierde Spaanse club en die heeft met Maccabi Tel Aviv een zware tegenstander. De ploeg van Dusko Ivanovic zal het moeilijk krijgen. De Isralirs staan op de drempel om weer na twee jaar afwezigheid terug te keren in de Final Four.

De laatste twee ploegen zijn Olympiakos en Montepaschi Siena. De Grieken zijn favoriet zeker nu Bourissis weer terug is. Sneller dan verwacht kan hij weer spelen. Maar goed ondanks dat ze favoriet zijn moeten ze nog wel driemaal winnen van de Italianen. Teams in de EuroLeague zijn zeer gelijkwaardig en hoe verder je komt in het toernooi hoe belangrijker de details worden. Het is dus nog niet zomaar beslist.

Laten we hopen op acht close games deze week en dat alle series in de vijfde wedstrijd worden beslist. Geniet van weer een week Europees topbasketball!