Weer een prijs onbereikbaar geworden…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Het nieuwe jaar begint voor Donar met de achtste finale in de NBB Beker. Tegenstander is Apollo uit Amsterdam. Tommy Mason-Griffin is er nog niet bij en Bekkering zit in normale kleding op de bank vanwege rugklachten.
Direct vanaf de eerste seconde zit Amsterdam in de wedstrijd. Gian Slagter zet zijn ploeg op een 0-5 voorsprong. Apollo loopt dan uit naar 1-11 en de eerste fluitconcerten zijn hoorbaar. “We lopen dan direct achter de feiten aan”, aldus Braal.

Donar geeft de drieduizend bezoekers veel hoop door een 22-0 run te plaatsen. Donar leidt dan met 29-22. Maar het effectief spelende Apollo geeft niet op. Onder leiding van Roye die vooral met assists strooit, Van der Horst en Hulzebos komt het team weer terug. Franke bepaalt de score voor rust op 38-32.

“Beide teams hebben 31 turnovers bij de rust. Dat is niet waarvoor het publiek komt om naar te kijken”, aldus Braal.
Het gat van zes punten wordt in het derde kwart terug gebracht tot 1. Dat Nikki Hulzebos de avond van zijn leven heeft wordt steeds zichtbaarder. Hij scoort, scoort en blijft maar scoren. Na veertig minuten een heerlijke double-double van 23 punten en 11 rebounds. Van de 12 schoten maar 2 mis.

Sowieso doet Amsterdam het heel goed met de scores want een tweepuntspercentage van bijna 65% is hoog. Vaak een indicatie van relatief eenvoudige scores dichtbij de basket.
“Dimeo kan heel goed 1-tegen-1 en dat laat die dus een aantal malen goed zien. Het verdedigen begint dan al bij de eerste man die hij passeert. Ik denk dat Yannick Franke en Dexter hier iets minder goed zijn dat bijvoorbeeld Sean en Jason”, concludeert Braal.

Sean Cunningham is een belangrijke aanjager van het team wat momenteel slecht draait en weinig energie uitstraalt. “Er ontbreekt nu vooral leiderschap en dat is iets wat Ken Brown niet heeft. Ik hoop dat onze nieuwe man dat gaat brengen. “, aldus Braal.

In het laatste kwart wordt het dan een close game. Op twee minuten voor het eind is het 66-67 en stopt Donar tweemaal Amsterdam goed af in hun aanval.
De defensieve stops worden alleen niet effectief gebruikt. Bubnic schiet van ver met nog veel tijd te gaan op de schotklok. Waarom niet een paar stapjes naar binnen maken en dan een schot nemen? Dourisseau mag dan als laatste het proberen met een verre bal vanuit een onmogelijke positie.

Blijdschap in het Amsterdamse kamp want met 66-68 wordt Donar verslagen. Een fluitconcert volgt en de kritiek zwelt aan.

“Wij hadden geen enkele pretentie voor vanavond. Ik hoorde net dat Zwolle onze volgende tegenstander wordt. Dat wist ik nog niet eens. Maar we wilden beter spelen. Dat was misschien onze intentie. Ik denk dat we wat beter hebben gespeeld.”, verteld winnende coach Faydherbe.

“Amsterdam houdt ons voor de tweede keer op een lage score. Er is dus iets in hun defensie wat ze goed doen. Mijn complimenten daarvoor. Maar van onze kant is het middelmatig. Het gaat niet zoals ik had gehoopt dat het zou moeten gaan. Ik vind het teleurstellend om uitgeschakeld te zijn. Ik baal er van dat we niet laten zien wat we kunnen. Dat ik niet kan laten zien dat ik een betere coach ben dan op dit moment. Tuurlijk begrijp ik de kritiek van de fans en dat is volstrekt logisch.”, aldus de zwaar teleurgestelde coach Braal.

Donar zal donderdag mogelijk weer zonder Bekkering spelen vanwege een rugblessure. De kans dat de nieuwe speler erbij zal zijn is wel groot. Deze week komen de papieren voor zijn werkvergunning zeer waarschijnlijk rond. Tegenstander is dan opnieuw Apollo Amsterdam.