Weinig verrassingen in de play-offs tot nu toe

De ruime overwinning van Den Bosch op Den Helder mag wel als verrassend worden genoemd. Den Helder is daarmee de enigste ploeg die thuis zijn eerste wedstrijd van de playoffs verloor. Den Bosch speelde een goede wedstrijd zowel aanvallend als verdedigend. Kelly, Ferguson en Huijbens hadden de hoofdrol hierin. Kelly was topscorer met 28 punten. Hakeem Ward was het met 24 punten bij Conesco. Conesco Den Helder – Canoe Jeans 86 – 99 Vanilla Weert was uiteraard de ploeg die vooraf dik zou gaan winnen van Omniworld Almere. Was het niet dat Vanilla moeizaam speelde en vooral hun bekende spelletje speelde van liever aanvallen dan verdedigen. Dat kostte ze ook bijna de overwinning want Almere bleef goed bij en maakte het spannend maar helaas wonnen ze niet en donderdag zal het wel over en uit zijn. Vanilla Weert – Omniworld Almere 93 – 87 Donar heeft een favorietenrol en moest dat ook gaan waarmaken tegen Image Center. Een wedstrijd waarin de arbiters weer een hoofdrol speelden. De ene fout op de andere werd er gestapeld door de twee personen die een wedstrijd leiden. Ondanks dat won MPC Donar wel maar werd het weer spannend na een voorsprong van 27 punten. In het tweede kwart scoorde Image Center maar 7 punten en Donar heel veel meer. Nu is het te hopen voor Donar dat ze donderdag winnen. Blessures lijken namelijk aanwezig te zijn in de ploeg en als ze winnen morgen dan hebben ze even rust. MPC Donar – Image Center 93 – 82 Eiffel Towers en de Ricoh Astronauts zullen er vermoedelijk toch nog wel een spannende ronde van maken ondanks dat Ricoh de eerste wedstrijd won. In Amsterdam verloor Nijmegen verloor door eigen schuld. Gebrek aan inzet en te veel balverlies deden de ploeg de das om. Ricoh Astronauts – Eiffel Towers 91 – 76