Yellow Bike – Perik Jumpers 76 – 40

We begonnen deze wedstrijd zonder Michele die ziek was. We wisten dat we goed uit de start blokken moesten komen aangezien de tegenstander altijd fanatiek speelt. Het begin was sterk aan onze kant en we konden met redelijk spel de tegenstander onder druk houden en konden zelf steeds een aardige aanval spelen waardoor we na 4 minuten spelen een voorsprong hadden van 10 – 0. Aangezien Perik na deze 4 minuten liet zien dat ze echt wel kunnen basketballen zagen wij geen kans om verder uit te lopen. We begonnen ook wat slordiger te spelen en hierdoor hadden we ook wat problemen om onze verdediging op orde te houden. Doordat er aan beide kanten fanatiek getreden werd voor elke bal moesten de scheidsrechters veelvuldig corrigerend optreden, zonder dat het onvriendelijk werd in het veld. De stand aan het einde kwart was 23 – 11. Het tweede kwart bleef het spelbeeld hetzelfde als in het eerste, waarbij wij vooral aanvallend wat beter uit de verf kwamen en wat makkelijker tot scoren kwamen. Perik was niet echt opgewassen tegen ons spel een aangezien wij het zelfde fanatisme op het veld konden leggen als Perik was het voor hun toch moeilijk om in hun spel te komen en hadden zij veel moeite om tot score te komen, terwijl toch onze aanvallen redelijk konden afsluiten met scores. We liepen hierdoor uit naar een voorsprong bij rust van 43 – 20 ( 20 – 9). In de rust nog even gewezen op het feit dat we scherp moesten blijven spelen tegen Perik begonnen we aan de 2e helft. Het begin waren wij dus nog niet goed bij de les en de eerste scores waren voor de tegenstander en kregen we binnen 1 minuut 3 scores om onze oren. Hierop kregen wij weer wat grip op de wedstrijd en konden zelf weer scoren zonder dat Perik aanvallend iets konden doen waardoor we na 4 minuten we een voorsprong hadden van 23 punten 49 – 26. Na een gewone score en een 3 punter voor Perik was de koek na 7 minuten scorend op voor de tegenstander en konden wij uitlopen naar een voorsprong van 28 punten aan het einde van het 3e kwart waardoor er een stand op het bord stond van 58 – 30 (15 – 10 ). Het laatste kwart probeerde we om goed te blijven spelen wat echter niet echt lukte waardoor de wedstrijd erg rommelig werd aan beide kanten. Aanvallend zagen wij wel kans om toch redelijk door te gaan met scoren , terwijl het voor de tegenstander moeilijk bleef om een makkelijk score te maken, en als zij al vrij kwamen konden zij hun kansen niet altijd omzetten in scores. De eindstand werd bereikt bij een 76 – 40 ( 18 – 10) stand in ons voordeel. Al met al een wedstrijd die wij achteraf toch nog redelijk makkelijk gewonnen hebben hoewel we niets cadeau kregen van de tegenstander. Scores: Celeste Tijdeman 17, Cindy de Vos 12, Kim v/d Linden 10, Fleur Joor 10, Demelza ten Caat 8, Daisy vd Beek 7, Laura Burger 6, Maaike Klein 6.