Grasshoppers – Lely Amsterdam

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Grasshoppers trad afgelopen zaterdag in de Cleijn Duin sporthal aan tegen Lely uit Amsterdam. Lely een ploeg met een uitstekende spelverdeelster, uitstekende schutters en prima spelende lange meiden, was een moeizaam te bestrijden tegenstander en na een 32-41 ruststand was het dan ook de Katwijkse dames die aan het kortste eind trokken: 56-74. De opening was voor Grasshoppers door scores van Colleen White en Carola de Jong werd het 6-2. Lely trok het initiatief naar zich toe door guard Jildis Pronk en de snelle en doeltreffende center Jasmijn Overbeeke. Via 8-9 was er bij 10-19 het eerste gaatje. Het 2e kwart ving aan bij 12-23 en het was bij de stand 12-27 eindelijk dat de verdediging van Grasshoppers haar vruchten afwierp. Scores van Corinda van Velzen en wederom Colleen White gaven herstel naar 18-27, maar het was international Rinske Schoneveld die zorgde voor 22-36. Een korte eindsprint (na 25-41) zorgde voor een 32-41 ruststand. Ley kwam sterker uit de pauze vandaan. Het was center Overbeeke die liet zien dat ze ook van ver doeltreffend was met een driepunter en 3 scoreloze minuten van Grasshoppers was dodelijk voor de stand: 34-52. Uiteindelijk was het Carola de Jong die met een driepunter de ban brak en via 41-54 werd het 47-63 aan het eind van het derde kwart. Om nog kans te maken voor een spannend slot was het zaak dat Grasshoppers verdedigend de boel zou aanscherpen. Dat lukte uitstekend. Lely scoorde bijna 5 minuten niet, maar helaas was het slechts Carola de Jong die met een 3 punter voor de enige Katwijkse score zorgde. 50-63. Een driepunter van Jildis Pronk, gevolgd door eenzelfde door Merijn Nijendorff sloegen de deur dicht: 50-69. Grasshoppers gaf niet op, kwam nog terug naar 54-69. Vervolgens draaide er 2 driepuntspogingen van Talia Versteeg en juniore Willemieke Zwaan net uit de ring, waarna Amerikaanse Kim Lawrence met een driepunter vanaf het midden met bord zorgde voor de geflateerde overwinning voor Lely: 56-74.
Scores: Nadine Sluys 1, Corinda van Velzen 8, Talia Versteeg 11, Carola de Jong 16, Colleen White 20 (10 reb). “We hebben vordering laten zien in onze verdediging. De meiden hebben alles gegeven, maar dienen daarnaast ook nog eens wat tactischer te zijn. We mistten van een aantal speelsters scorend vermogen, die zullen dat moeten oppakken de komende weken. In de rebound ging het ook iets beter, maar op sommige momenten komen we wat lengte en kracht te kort.
Woensdag spelen we de ΒΌ finale beker in Utrecht Na de verlieswedstrijd een maand terug in competitie, kunnen we kijken of we vooruitgang gemaakt hebben.