Zeldzame nederlaag GasTerra Flames

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Na een reeks van grote overwinningen in eigen huis is nu Bergen op Zoom aan de beurt. Althans gezien de voorgaande wedstrijden kun je zo”n uitslag verwachten. Alleen niets is minder waar want de ploeg van Goedee komt steeds beter in vorm en geeft veel tegengas.

Ze leggen vanaf het begin van de wedstrijd GasTerra Flames het vuur aan de schenen. Een klein gaatje in het eerste kwart wordt snel weggewerkt en daarna start een heerlijk spannende pot.

In het derde kwart lijkt GasTerra Flames het beslissende gaatje te slaan maar de tegenstander toont veerkracht. Het tandem Blue en Kimbrough brengt Bergen op Zoom op gelijke hoogte. Minutenlang is het een puntje-puntje game tot een block van Turek.

Daarna een score van Haryasz en GasTerra Flames slaat een gaatje bij 84-80. Zijn mid-range schoten vallen goed. Tim Blue en Teeuwkens scoren namens Bergen op Zoom en dan is het ineens 84-85 met nog 53 seconden op de klok.

Een goaltending-call op een schot van Kimbrough is nog niet beslissend. Jesse Kimbrough had eerst de goede steal en de kleinste man van het veld is niet te stoppen. De teller stopt bij 31 voor hem. Andermaal goaltending en dan is het 86-87 en nog 15 seconden op de klok. Griffin scoort vanuit vrije positie.Daarna flinke ophef want scoort Bostain nu zijn vijfde driepunter of een tweepunter. Het zijn twee punten na twee vrije worpen van Kimbrough is het 88-91 en wint Bergen op Zoom.

Het is meer dan een jaar geleden dat GasTerra Flames in eigen huis in de competitie is verslagen. “We zijn afgetroefd op onze sterke punten zoals rebounding en verdediging. Kimbrough heeft ons helemaal kapot gemaakt en we konden hem niet stoppen. Hopelijk is het een goede wake-up call”, verteld Marco van den Berg.

“We bleven heel goed de basket aanvallen wat resulteerde in 33 vrije worpen. Ik zit hier nu dus met een heel ander gevoel dan de vorige keer”, verteld de winnende coach Wierd Goedee.