Zwolle neemt de voorsprong

In een zeer gezellige, volle en warme ZBC-Hal heeft Landstede Hammers een 1-0 voorsprong genomen. MyLeaseCar Giants, verrassend winnaar in de kwartfinales tegen MPC Capitals, verdedigende tot vijf minuten voor tijd een voorsprong. Het eerste kwart wordt via een driepunter van Ungerer geopend. Opvallend is dat beide teams starten met een zone-defense. Beide teams gebruiken deze tactiek bijna de gehele wedstrijd. Bergen op Zoom speelt een aparte stijl en in het eerste kwart doen ze iets raars. Speler van Bergen op Zoom neemt een vrije worp en geen enkele van zijn collega’s gaat binnen de bucket staan voor de rebound. Na de dunk van Chazz Briggs lijkt Zwolle via een 6-0 run een gaatje te slaan. Uiteindelijk is de voorsprong maar twee punten bij de rust voor Zwolle. 37-35 MyLeaseCar Giants start beter dan Landstede na de rust en zet een 9-0 run neer. Ineens dreigt het team van Tony van den Bosch een enorm gat te gaan slaan. Halverwege het kwart is het al 39-46. Quinton Hall en Alexander Sa schieten wat bommen binnen en eindigt het kwart in 45-53. Het laatste kwart worden de tien minuten van Alexander Sa en Greg Stevenson. De twee spelers in dienst van Zwolle nemen hun team op sleeptouw. Ze slepen Landstede Hammers er doorheen en brengen ze op voorsprong. De laatste vijf minuten beginnen met nog drie punten voorsprong voor MyLeaseCar Giants. Een minuut later mag Scott Ungerer op de bank plaats nemen met vijf fouten. Daarna brengt Stevenson zijn team weer op voorsprong en de driepunter van Sa gooit de wedstrijd op slot. Het is over voor Bergen op Zoom en ze verliezen met 76-69. 1e kwart: 22-19
2e kwart: 37-35
3e kwart: 45-53
4e kwart: 76-69