Donar schudt Apollo Amsterdam eenvoudig van zich af

Na de fantastische overwinning tegen Lukoil Sofia zijn er voor de wedstrijd tegen Apollo Amsterdam andermaal veel mensen naar Martiniplaza gekomen. Ze zien Donar de wedstrijd goed beginnen. Amsterdam komt niet in de eerste vijf minuten tot scoren en slaat zo al een gat van 11 punten. Kherazzi en Royé samen maken zes punten en Donar scoort er 24. “Onze intentie was om goed te starten om zo een kans te maken”, aldus Faydherbe.

De ploegen beginnen bij 24-6 aan het tweede kwart en dat zal het kwart zijn waarin Aron Royé de hoofdrol speelt. In zowel positieve als negatieve zin. Donar geeft teveel ruimte aan de snelle guard van Apollo Amsterdam en hij benut die ruimte optimaal. Zo legt die drie keer aan voor een driepunter. Krijgt hij vlak voor het einde van het kwart een technische fout vanwege commentaar. Maar er is ook een akkefietje met Slagter en beide heren krijgen hiervoor een technische fout.

Maar door de vele scores van Royé en een niet heel geconcentreerd Donar komen de gasten dichterbij. Elf puntjes is het gat nog maar bij de stand 41-30. Apollo Amsterdam komt ook nog terug tot tien, 43-33, maar daarna is het over. Donar zet een kleine run neer en tilt het verschil weer naar twintig punten. Mede dankzij een steal gevolgd door een fantastische slam dunk van Fieler.

“Wij spelen een goed eerste kwart maar matig tweede kwart. “, vertelt Braal. Faydherbe vult aan met: “Donar geeft even gas en ze lopen weg. Daarvoor zijn ze een te goed team en als we zelf 20 turnovers hebben wordt het ook moeilijk.”

Kherazzi krijgt aan het begin van het laatste kwart zijn vijfde fout en als toetje ook nog een onsportieve fout… Op Donar heeft het weinig invloed want de thuisploeg loopt steeds verder uit. Apollo Amsterdam valt zeker aan en ook zeker de basket maar dan staat Smith daar. Tweemaal een block waardoor het scoren onmogelijk wordt.

Donar is in een aantal breaks ongelukkig maar Apollo Amsterdam kan uiteindelijk elf punten toevoegen aan het totaal. Het klasse verschil tussen de twee ploegen in DBL is eenvoudigweg te groot.

“Lelijk basketbal. We hadden ook onlangs een meeting tussen scheidsrechters en coaches. Alles wat toen is besproken zagen we vandaag ook terug”, aldus Faydherbe.

“We hadden een goede start, daarna was het tweede kwart slecht maar speelden wel een goede tweede helft. We hielden het team met het op 1 na beste schotpercentage in de competitie op 25% tweepunters. Het was ook een wedstrijd waarin we veel spelers hebben kunnen laten spelen zoals jongens zoals Fieler en Jeter wat meer rust kunnen pakken. Ze zullen de komende week nog veel spelen maar daarna wordt het wat minder voor hun tot aan de play-offs. Vanavond hebben we ook weer allerlei dingen kunnen proberen voor waar we heen willen. Onze press moet nog beter en in de komende maanden is er meer tijd om te trainen en hier aan te werken. Tegen ZZ Leiden verwacht ik veel van hun guards. Zal interessant worden en onze insteek is natuurlijk om beide wedstrijden in de halve finales van de NBB Beker te winnen.”, vertelt Braal.