3330 Mensen zagen een slap MPC Capitals winnen

1e kwart: 22-18
2e kwart: 33-33
3e kwart: 53-58
4e kwart: 78-71 Een wedstrijd om keizers baard waar toch 3330 mensen op af zijn gekomen. Althans voor MPC Capitals gaat de wedstrijd nergens meer om. De eerste plaats in de competitie is behaald maar zo anders is het verhaal voor MyLeaseCar Giants. De ploeg van Tony van der Bosch kan MPC Capitals ontlopen in de eerste ronde van de play-offs door te winnen. Winnen is het motto voor de gasten en vooral Orlando Lightfoot weet wat je dan moet doen: scoren. De Amerikaan in dienst van Bergen op Zoom is in het eerste kwart de beste speler bij de Giants. Zijn driepunter brengt het gat tussen de teams terug naar vier puntjes. De stand is na tien minuten 22-18 in het voordeel nog van MPC Capitals. Diezelfde Lightfoot brengt direct na de eerste onderbreking de beide teams op gelijke hoogte. Tot aan de rust blijft het een puntje-om-puntje-wedstrijd en Bergen op Zoom brengt in de laatste minuten van het tweede kwart MPC Capitals in de problemen. De aanval wordt ontregeld door een goed werkende zone en een double-teaming op Reed. Het tweede kwart betekent einde wedstrijd voor Tom Timmermans. Hij lijkt weinig progressie te maken in tegenstelling tot Ryan McDade. Op de bank vraagt Boot zich openlijk af of Tom wel wakker is. De vier punten in het voordeel na het eerste kwart zijn verdwenen en beide teams gaan rusten met een gelijke stand: 33-33. Na de rust begint er iets te leven in de wedstrijd en vallen binnen een paar minuten bommen binnen van Quinton Hall en Daniel Novak. Na een bom van Mampaey is het zelfs 47-48 voor MyLeaseCar Giants en lijkt er een overwinning aan te komen. Zeker als Lightfoot vlak voor het einde van dit kwart nog zes punten toevoegt. McDade, de man die verguisd werd door Boot, pakt een rebound en dunkt de bal binnen. Tevens laatste actie van het kwart die eindigt in het voordeel van de Giants, 53-58. “We hebben het zelf verkloot voor de zevende plaats”, vindt coach Van de Bosch. Gelijk heeft die wel een beetje want het solide spel loopt in de eerste minuten van het laatste kwart spaak. Ineens domme acties en MPC Capitals komt weer aan de leiding. Met nog een paar seconden op de klok geloven de spelers van MyLeaseCar Giants het wel en laten McGuthrie lekker dribbelen. De kleine Amerikaan neemt nog een schot die hij met heel veel nonchalance schiet. Niemand verwacht het maar van een enorme afstand is het dan toch nog raak. Hiermee wordt de stand bepaalt op 78-71 en zullen de twee teams over een week elkaar weer treffen. “Bergen op Zoom heeft zich tactisch zeer goed voorbereid op ons, dat was heel duidelijk te merken. Wij moeten het niet hebben van ons talent maar van het vechten. Verschil tussen de twee teams is dat MPC Capitals speelt constanter. Zij hebben hoge pieken en diepe dalen. Ondanks dat een gevaarlijke tegenstander in de eerste ronde van play-offs.” Voor Bergen op Zoom is het niet gelukt de Groningers te vermijden. Ondanks dat is Van de Bosch positief want ze hebben tweemaal weliswaar dik verloren van MPC Capitals, ze hebben ook tweemaal gewonnen. Waarom kan het team in de play-offs niet weer winnen van de landskampioen?