GasTerra Flames – Unics Kazan (EuroLeague kwalificatie ronde)

De nummer 1 van Nederland tegen de nummer drie van de Russische SuperLeague. Een mooi affiche met een hoop grote namen. In Groningen worden Lampe, McCarty en Popovic gevreest. Terecht want vooral Maciej Lampe is de man. Hij wordt topscorer met 26 punten en zou volgens geruchten ruim 3 miljoen euro verdienen bij Kazan.

De eerste helft is Unics Kazan continue de leidende ploeg. Ze komen even voor met 9 punten maar uitlopen kunnen ze niet. GasTerra Flames knokt super gemotiveerd voor de aansluiting. Vlak voor de rust is het bijna weer gelijk.

Het derde kwart begint GasTerra Flames mentaal minder sterk. De energie is lager en ze verliezen deze periode met 10-22. In het vierde kwart volgt er herstel onder leiding van Haryasz. De topscorer van GasTerra Flames met 25 punten. Na veertig minuten speeltijd gaan de gasten met een 72-84 overwinning terug naar Rusland.