dames promotiedivisie: Hoofddorp – JRC

In de laatste wedstrijd van dit seizoen stond slechts het eventueel behalen van de 7e plaats op de ranglijst nog op het spel. Hiervoor moest JRC met meer dan 11 punten verschil winnen in en van Hoofddorp. De dames konden door allerlei omstandigheden maar over 7 speelsters beschikken. Ongelukkig was dat er aan centers te kort was met als gevolg dat speelsters op andere posities moesten spelen dan anders. Het eerste kwart wordt slecht gestart. Er worden goede aanvallen gespeeld maar te gemakkelijke kansen laten de dames liggen. De zone verdediging werkt niet en de dames van Hoofddorp lopen uit. Na 8 minuten spelen heeft JRC pas 2 keer gescoord. De resterende minuten wil het ook niet lukken en het eerste kwart wordt afgesloten met een stand van 21 tegen 8 punten. Er zal veel goed gemaakt moeten worden om deze achterstand nog in te kunnen halen. Het tweede kwart wordt er beter verdedigd zodat de tegenstander meer moeite heeft met passen en scoren. JRC pakt veel ballen af maar weet niet goed om te gaan met het balbezit. Men weet elkaar niet goed te vinden en er wordt nog veel te veel gemist. De vechtlust is er zeker maar het wil niet lukken. JRC scoort deze kwart 1 punt meer dan Hoofddorp en met rust is het 29 -17. Het beste spel wordt gespeeld vlak na rust. Na 5 minuten spelen is het verschil nog maar 6 punten en weten Neeltje Koolmees en Kim Schellekens het netje te vinden. Het lijkt dat de dames de wedstrijd gaan kantelen maar dan scoort Hoofddorp weer wat punten en is het na de derde kwart toch nog 10 punten verschil. Maar de dames van JRC willen het nog niet opgeven. Dan moet in de derde minuut van de vierde kwart Karin Geerts met 5 fouten het veld verlaten en vlak daarna valt Anja van Daal uit door een blessure aan haar enkel. De overgebleven 5 speelsters zullen de wedstrijd uit moeten spelen. Aangezien we de scheidsrechters zeker niet mee hadden was het nog oppassen geblazen met de fouten. Het is wederom Neeltje Koolmees die voor JRC door haar goede dribbelwerk en drives naar de ring weet te scoren. Langzaam komt JRC dichterbij. Begin tiende minuut gooit Hanneke Burg een driepunter en is het verschil 4 punten. Het zou nog kunnen maar de dames van JRC zijn vermoeid en Hoofddorp weet vlak daarna te scoren en dan is het over. Kim Schellekens loopt vlak voor einde nog tegen haar vijfde fout aan en de wedstrijd is gespeeld. De dames hebben hard geknokt en drie kwarts gewonnen. Het slechte spel en de te grote achterstand opgelopen in de eerste kwart doet ze de das om.
Eindstand 64 tegen 58. Scores: Neeltje Koolmees 22 pt