dames promotie divisie: JRC – Batouwe

Dames 1 van JRC Boxtel mochten op de vroege zaterdagmiddag aantreden tegen Batouwe uit Bemmel. JRC stond voor aanvang van deze wedstrijd op de 9e plaats, Batouwe laatste. Het eerste kwart begon goed, de dames van JRC wisten door een paar scores van Miriam Mostafi uit te lopen op de Bemmelse vrouwen. Ook de verdediging was goed op scherp gezet waardoor Batouwe nauwelijks tot scoren kwam. Het eerste kwart werd afgesloten met een 22- 12 voor JRC. Tijdens het tweede kwart werd duidelijk dat JRC deze wedstrijd niet cadeau kreeg.Batouwe vocht terug en de dames van JRC lieten qua verdediging enkele steken vallen. De coaches bleven erop hameren dat JRC het op haar fast breaks en snelheid zou moeten gooien om verder uit te kunnen lopen. Door middel van een full court press na iedere gescoorde vrije worp wilde JRC de conditie van Batouwe tot het uiterste testen. Batouwe liep enkele malen makkelijk door de Boxtelse verdediging, ze kwamen dichterbij en de russtand was dan ook 33-24 in het voordeel van Boxtel. Na de rust was JRC weer bij de les en konden ze ondanks de foutenlast die ze hadden opgebouwd verder weglopen van Batouwe. Het ging niet helemaal feilloos er werden veel makkelijke ballen gemist. De verdediging ging een tandje omhoog JRC speelde full court man to man na iedere score. Dit werkte ten dele want de foutenlast ging JRC parten spelen, iedere fout werd snel bestraft door de scheidsrechters met vrije worpen voor het Bemmelse team. Zij maakten hier gebruik van en het derde kwart werd dan ook afgesloten met een 42-33 voor JRC. Begin vierde kwart werd de offense een stuk lastiger doordat Batouwe een zone defense neerzette. Toch wist met name Sanne v.d Wiel door een paar scores de afstand met Batouwe te vergroten. Door de full court press die JRC nog steeds neerzette kwamen ze ook in dit kwart weer in de problemen door fouten. Veel vrije worpen werden toegekend aan de tegenstander. JRC beantwoorde dit door een paar mooie fast breaks en goed uitgespeeld spel onder de ring. Het eindsignaal werd gegeven, met 62-43 op het scorebord heeft JRC weer 2 punten binnengehaald. Miriam Mostafi: 15