Alba Berlin – Dallas Mavericks

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Na drie jaar is er weer eindelijk een serie van promotie-wedstrijden van de NBA. De Boston Celtics en Dallas Mavericks zijn overgekomen inclusief de mascottes en cheerleaders.

Vier steden zijn uitgekozen waaronder Berlijn. Gedurende de dag waarop de wedstrijd tussen Alba Berlin en Dallas Mavericks wordt gespeeld zijn er allerlei activiteiten in de stad. Op de Potsdamer Platz zijn allerlei activiteiten ter promotie. Promotie van een wedstrijd die eigenlijk vooral draait om de aanwezigheid van Dirk Nowitzki.

Voorafgaand aan de wedstrijd is er een persconferentie met David Stern en Jordi Bertomeu. De commisioner van de NBA, Stern, verteld het standaard verhaal dat hij blij is dat er weer wedstrijden zijn in Europa. Dat de NBA nu in Berlijn is en dat het gelukt is om de Dallas Mavericks naar Duitsland te brengen.

Vervolgens gaat het over hoe de NBA meer omzet kan verkrijgen. Uitbreiding in Europa ligt niet in de plannen ondanks dat er een reguliere competitie-wedstrijd in Londen gespeeld gaat worden. De aandacht verschuift naar Zuid-Amerika aangezien het WK van 2018 in Brazilië georganiseerd gaat worden.

David Stern benadrukt de relatie met EuroLeague waar veel spelers in de NBA gespeeld hebben/. Dit seizoen spelen er 90 basketballers die niet uit de Verenigde Staten komen in de NBA. Heel positief maar is het niet een teken dat de Amerikanen langzaam aan minder goed worden?

“We hebben alleen nog een weg te gaan met jonge talenten”, aldus Stern. Jordi Bertomeu vult aan:”Veel talenten maken te vroeg de overstap, ze redden het niet en keren terug naar Europa maar halen nooit hun top meer.”

De wedstrijd is natuurlijk een spektakel want Nowitzki krijgt de handen van het publiek probleemloos op elkaar. Helemaal na een korte speech vlak voor de start van de wedstrijd. Alba Berlin geeft de gehele wedstrijd goed tegenstand en verliest uiteindelijk nipt. Pijnlijk is dat de Dallas Mavericks een van hun spelers geblesseerd zien afhaken. Het Nowitzki-feestje in Berlijn was de moeite waard en de NBA leeft in Duitsland.