Aris Leeuwarden – Bergen op Zoom

Aris Leeuwarden verraste vriend en vijand door in de laatste 9 seconden van wedstrijd drie de overwinning uit het vuur te sleepte. Monroe de center die nooit driepunters schiet maakt de winnende in de buzzer.

Hierdoor spelen de twee teams vanavond weer tegen elkaar in het sfeervolle Kalverdijkje. Velen hier voorspellen een overwinning voor de thuisploeg en dus een wedstrijd vijf in Bergen op Zoom. Nou de start is absoluut voor de thuisploeg mede door een serie missers van Bergen op Zoom. De kansen worden niet volledig benut en een voorsprong van ruim tien punten wordt het nog niet. Sterker nog de bezoekers komen zoals verwacht terug en gaan met een marge van 2 punten verschil beginnen aan het tweede kwart.

In dat tweede kwart weer een periode voor Aris Leeuwarden waarin ze een serie kansen krijgen maar ze niet volledig benutten. Wel pakken ze een voorsprong bij de rust wat opmerkelijk is. Bergen op Zoom is qua rebound de tegenstander helemaal de baas maar qua score niet.

Na de rust blijft het spannend en een marge van vier punten bij het begin van het vierde kwart is niet ruim. Anderhalve minuut later in het vierde kwart staan de ploegen weer op gelijke hoogte. Daarna is het gedaan met het verzet van Aris Leeuwarden. Bergen op Zoom neemt de leiding en bouwt een ruimere marge op. Genoeg om de overwinning zeker te stellen en de finaleplaats te behalen. Afsluiting van het seizoen van Aris Friesland is de mooie alley-oop van Jayme Miller.

Ondanks het verlies is de club en coach in Leeuwarden content met het seizoen. Een goed seizoen, zover is de club nog nooit gekomen. Alleen ben ik wat minder tevreden over het reguliere seizoen. We hebben er aan gedaan wat we konden om toch te winnen. Een 3-0 sweep zou ik moeilijk gevonden hebben om te slikken maar nu kan ik morgen met een trots gevoel opstaan, aldus Pete Miller.

Ik vind het een groot compliment voor de club. We hebben in drie seizoenen iets opgebouwd en het team centraal gezet. Daarnaast wilden we ook gewoon graag de finale halen. Geen idee hoe dat zal zijn maar blij ben ik wel, verteld de winnende coach Erik Braal.