EuroLeague finale 2010

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De finale dag van de EuroLeague Final Four is een groot succes geworden. Normaal gesproken is de wedstrijd om de derde plek een verplichting. Een verplichting die dus plichtmatig wordt afgewerkt maar ditmaal is het anders. CSKA Moskou en Partizan Belgrado gaan voor die derde plek alsof ze voor de hoofdprijs spelen.

Hierdoor wordt het een boeiende wedstrijd waarbij CSKA Moskou de leiding neemt. Een kleine voorsprong opbouwd maar die in het derde kwart ziet terug lopen. In het laatste kwart van de reguliere speeltijd neemt Partizan Belgrado de leiding over en op enkele seconden voor het eind staan ze drie punten voor. Namens CSKA Moskou schiet J.R. Holden een driepunter binnen en kunnen de toeschouwers zich opmaken voor een overtime. In de overtime is CSKA Moskou productiever en ze gaan uiteindelijk met de derde plek aan de haal.

De grote finale is niet zoals in 2009 een spannende pot maar wel een om van te genieten. FC Barcelona speelt met Olympiakos en speelt echt wervelend basketball. Giannakis, coach van Olympiakos, probeert van alles om terug te komen met het team. In het derde kwart komen ze nog terug tot zeven punten maar verder komen ze niet. FC Barcelona speelt onder leiding van Juan Carlos Navarro, uiteindelijk verkozen tot MVP, en verder valt Pete Mikael op. FC Barcelona wint verdient de finale en zijn over het gehele seizoen de beste.

Terugkijkend op deze Final Four dan is die weer zeer geslaagd. Partizan Belgrado als outsider die twemaal een overtime afdwingt. Moskou wat na vier finales op rij nu genoegen moet nemen met de derde plaats is een verrassing. De atmosfeer bij alle wedstrijden was goed en uiteraard waren de supporters van Olympiakos het meest fanatiek maar die van Belgrado doen niet veel voor ze onder.

Nu op naar de Final Four 2011 in Turijn.