Asesoft Roemenie – Capitals (Uleb Cup)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De eerste wedstrijd van Hanzevast Capitals in de Uleb Cup 2007-2008 zit er op. In Roemenie geeft het team zijn visitekaartje af maar ook niet meer dan dat.

In een gekkenhuis gevuld met 3.500 Roemenen en twee Nederlandse fans levert Hanzevast Capitals een goede pot af. Het heeft drie kwarten de Roemeense kampioen onder de duim gehouden met zeer goed basketball.

Een zeer felle press en double teaming levert zelfs een vijftien punten voorsprong op. Toch gaan de ploegen met 1 punt verschil rusten. Na de rust loopt het team Claros alsnog weer uit tot boven de tien.

Als er nog zon zeven minuten te spelen is staan de ploegen weer op gelijke hoogte. De schoten vallen niet meer en AseSoft stapt ook over op een press. Balverlies, slechte schoten en in een korte tijd is het gat geslagen en de overwinning binnen voor de thuisploeg.

Griffith is een belangrijke pion aan Roemeense zijde en bij de Groningers doet vooral Rogier Jansen het erg goed. Hij heeft alleen bij de rust al 11 punten achter zijn naam. Naast hem speelde Melson goed en Grunheid liet het een beetje afweten.

De eerste wedstrijd in het Europese avontuur had dus gewoon gewonnen moeten worden en dit team is een van de teams die verslagen moet worden om de volgende ronde te halen.

We missen net dat kleine beetje kwaliteit. Een extra key player had vanavond het verschil gemaakt., aldus coach Claros.