voorbeschouwing EuroCup Final Four 2011 Treviso

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Treviso, een stadje van rond de 95.000 inwoners aan de kust van de lagune van Venetie. De stad heeft met Benetton Treviso een subtopper uit de Italiaanse competitie in huis. Ze spelen in de arena Palaverde waar zon 8.000 mensen inpassen. Leuke knusse hal maar helaas zoals vaker bij de EuroCup Finals niet helemaal uitverkocht. Kroaten die hun Cedevita Zagreb komen aanmoedigen zijn zeer fanatiek maar de Spanjaarden en Italianen kunnen er ook wat van.

In de bus op weg naar Palaverde omringd door supporters van Cajasol Sevilla. Dat is altijd zo leuk tijdens de finales van een sport. De stad wordt ingenomen door de supporters en overal in het straatbeeld kom je fans tegen.

De lokale fans die Benetton Treviso elke thuiswedstrijd in de Serie A aanmoedigen komen nu ook naar Palaverde. De Italianen zijn niet alleen gastheer van het toernooi maar ook de tegenstander van Sevilla. Interessant duel want beiden zijn in eigen land subtop en kunnen nu dus een grote prijs binnen slepen. Voor de coach van Sevilla kan het zelfs zijn tweede EuroCup-titel wonnen. De eerste maal won Joan Plaza de EuroCup als coach van Real Madrid.

Deelnemer vier is Unics Kazan uit Rusland. De ploeg die dit seizoen al te bewonderen was in Groningen tijdens de EuroLeague voorrondes. De ploeg die met coach Pashutin een hele ervaren coach heeft. Pashutin stond vorig seizoen in Parijs aan de zijlijn tijdens de EuroLeague Final Four als coach van CSKA Moskou.

Dit seizoen dus bij Unics Kazan en ze doen het goed in de Russische SuperLeague en dus ook in de EuroCup. Daarnaast herbergt het team een groep hele goede spelers zoals Lyday, McCarthy, Popovic en een van de beste centers in Europa, Maciej Lampe.

Kelly McCarthy heeft ook nog een connectie met coach Joan Plaza. McCarthy speelde in het team van Real Madrid wat onder leiding van Plaza de EuroCup won.