Unics Kazan eerste finalist!

Unics Kazan, de ploeg die veruit de grootste afstand heeft moeten overbruggen is de favoriet van het toernooi. Dontye Draper, MVP van het seizoen zal er met zijn teamgenoten toch alles aan doen om niet kopje onder te gaan tegen de Russen. Het Russische team wat zijn Europese campagne begon in de Martiniplaza.

In het eerste bedrijf was het vooral Unics Kazan wat lekker doorkwam en snel een grote voorsprong pakte. Na drie minuten in het tweede kwart al 28-14 en een ruststand van 47-30 is eigenlijk gewoon einde partij. Jammer natuurlijk dat een halve finale niet spannend start.

Twee uit zeventien driepunts-pogingen is natuurlijk ook erg matig en daarmee win je geen wedstrijden. Lyday wist het netje wel te vinden en dan loop je snel achter de feiten aan.

In het derde kwart loopt het verschil op naar zeventien punten. Ondanks dat blijft Cedevita Zagreb er in geloven. De coach Petrovic, coach van het jaar, spoort zijn mannen opnieuw aan en het helpt. De ploeg loopt iets in. McCarthy toont in kwart drie zijn atletisch vermogen door een heerlijke dunk en block. Desondanks zie je bij Unics Kazan de spanning oplopen.

Het begin van het laatste kwart slaagt Zagreb erin om terug te komen tot zeven punten. Knappe prestatie maar het afstoppen van Maciej Lampe lukt hierdoor uiteindelijk niet meer goed genoeg. De lange Poolse speler scoort zijn eerste tweepunters en daarmee loopt het gat weer op. Drie minuten voor het eind is het verschil weer groter dan tien punten en iedereen weet nu dat het gelopen race is.

Unics Kazan is de eerste finalist voor de EuroCup Final 2011 in Treviso!

MVP van de wedstrijd: Terrel Lyday