Berlijn basketball 1

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De tweede dag van het jeugdtoernooi is interessant. De wedstrijd Union Olimpia tegen Lietuvos Rytas laat zien dat er veel talent is in Europa. Het toernooi in het Velodrom te Berlijn is qua toeschouwers ook goed te noemen. De tribunes zitten vol met een enkele honderden mensen. Veel hiervan zijn scouts waaronder verschillende uit de NBA en familie van de spelers.

Dan over naar de halve finales waarbij CSKA Moskou tegen FC Barcelona speelt en de Griekse clash tussen Panathinaikos en Olympiakos. Het waren wedstrijden om je vingers bij af te likken. Vooral de Griekse halve finale was super.

CSKA Moskou heeft zijn vierde finaleplaats op rij binnen. FC Barcelona werd verslagen in een partij die 35 minuten werd geleid door de Catalanen. Onder leiding van David Andersen waren ze er dichtbij. Alleen de ploeg uit Rusland heeft Ramunas Siskausas en die maakt ook belangrijke punten. Zijn weergaloze optreden in het vierde kwart was de beslissing. Hij draaide eigenhandig de nek om van de Spaanse club.

Twee jaar geleden speelde CSKA Moskou in de OAKA Arena in Athene de finale tegen Panathinaikos. Zondagavond gaan de beide teams op herhaling. Panathinaikos speelde een prachtig wedstrijd tegen stadsgenoot Olympiakos. De ploegen speelden goed, intensiteit en emotie hoog. Strijdlust is prachtig om te zien Mike Baptiste startte het derde kwart met een paar prachtige dunks.

Tot aan de laatste seconden konden beiden teams nog winnen. Olympiakos laatste schot mist en de Greens winnen met 84-82 deze legendarische halve finale.

Ettore Messina, coach CSKA Moskou, heeft nog geen nieuw contract en beslist pas na afloop van het seizoen. Hij schijnt in de belangstelling te staan van NBA-teams maar hij zelf merkt dat niet. Er wordt veel over geschreven in de gossips. Maar zolang het niet leidt tot een telefoontje is het lucht. Misschien bellen ze wel niet omdat er zoveel over wordt geschreven en moeten jullie daarmee stoppen, grapt de Italiaan.

Obradovic benadrukt het bijzondere karakter van de wedstrijd tegen de aartsrivaal. De Reds waren statistisch gezien beter maar toch verslagen. Dat is alweer de tweede keer in een belangrijke wedstrijd dit seizoen. De Griekse beker werd al veroverd ten koste van de Reds. Nu de finaleplaats in de EuroLeague en de finale van het Griekse kampioenschap zou ook wel eens tussen deze twee teams kunnen gaan.