Brindisi wint eenvoudig van Donar

Donar is momenteel on tour met veel uitwedstrijden. Vandaag speelt het in Brindisi tegen Happy Casa Brindisi. In Martiniplaza werd het een ruime nederlaag met 65-87. Het werd toen al duidelijk dat de Italiaanse ploeg een maatje te groot is. Voor Donar stond er in Italie ook niets meer op het spel maar voor de thuisploeg wel.

In Brindisi begint het nog redelijk goed voor Donar. De bezoekers winnen zelfs het eerste kwart met 16-17. De Italianen trekken daarna de wedstrijd naar hun toe in het tweede kwart. Maar een ruststand van 43-37 is best goed en biedt nog mogelijkheden.

De nieuweling bij Donar, Gaddefors is dan met 11 punten de topscorer.

Na de rust slaagt Donar er niet in om het gat te verkleinen. In een wedstrijd die ook nog eens af en toe wat grimmig wordt. Vooral Kjeld Zuidema moet het een aantal maal ontgelden. Maar het veranderd het spelbeeld niet. De thuisploeg onder aanvoering van Marcquise Reed loopt steeds verder uit.

Als het laatste kwart begint bij 62-47 is de game al gespeeld en het verschil loopt nog verder tot 23 punten bij 74-51. Een stunt zit er mede door de smalle rotatie niet in.

Uiteindelijk wint Happy Casa Brindisi met 81-57 van Donar. Reed wordt topscorer voor de thuisploeg met 16 punten Gaddefors is dat voor Donar met 15 punten.