Historische nederlaag Donar in Europe Cup

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De laatste Europese thuiswedstrijd van het seizoen tegen Kalev/Cramo uit Estland. In Talinn was het een close game. Vanavond speelt Donar weer met Butjankovs maar is het ook een compleet andere game als de away-game. Theoretisch had Donar nog een kans op de volgende ronde maar die kansen zijn nu verkeken.

Donar kwam op alle fronten te kort. “We waren overal te laat. Je kan dan toch in ieder geval ‘hard’ spelen. Zij sturen ons ook veel naar de vrije worplijn.”, aldus Stimac. De bezoekers zijn geen echte topploeg maar hebben wel hun fundamentals op orde. Het duurt ruim drie minuten als Taylor de eerste score op het bord zet voor Donar. Het is dan 2-5 en nog niets aan de hand. Maar een kwartstand van 8 tegen 24 zegt veel.
Clay Mounce komt nog tot tien punten uiteindelijk. Kalev/Cramo heeft een ongelofelijk schotpercentage van 81% tweepunters bij de rust met een score 14-52 op het bord.

Vernon Taylor verliet in het derde kwart het veld na een klap op zijn slaap. Onduidelijk hoe dat impact gaat hebben. Dat kwart eindigt bij 30-73.
Niet verdedigen wordt op dit niveau in Europa ook afgestraft en zo verdwijnt iedereen bij Donar met het schaamrood op de kaken achter de coulissen. Andrej Stimac verliest zijn eerste game als officieel hoofdcoach met 41-94.

De dunk van Brandwijk die mislukt en de pass in het niemandsland van Callison in het laatste kwart toont de malaise van vanavond.
“We sucked today”, dat is de beste conclusie die men kan trekken en deze uitspraak komt van Callison.

Voor de bezoekers wordt het spannend of ze de groep gaan winnen maar de volgende ronde is dichtbij voor ze. Donar is uitgeschakeld en zal nu voor het tweede seizoen op rij zonder enig uitzicht op de volgende ronde het Europese strijdtoneel verlaten.

Een zwaluw maakt geen zomer en een slechte en harde nederlaag betekent nog niet direct een verloren seizoen. Het is alleen wel duidelijk dat er nog heel veel werk aan de winkel is om van Donar een winnend team te maken.