Capitals verliest thuis van de Magixx

1e kwart: 19-17
2e kwart: 39-38
3e kwart: 66-58
4e kwart: 83-89 De winning-streak van zes wedstrijden in de Nederlandse competitie is voorbij. Lange tijd lijkt het toch dat Hanzevast Capitals overwinning zeven op rij gaat behalen maar in de laatste minuten grijpt Matrixx Magixx alsnog de zege. De signalen dat de Uleb Cup-competitie zijn tol gaat eisen op het fysieke vlak worden steeds duidelijker. Hanzevast Capitals oogt deze wedstrijd vermoeid en coach Pep Claros beaamt het. “Sommige spelers zeiden op het veld dat ze moe waren. Dat kan niet, dat mag op de bank maar niet in het veld want dan verlies je zeker”. Het tempo aan het begin van de wedstrijd ligt mede door de vermoeidheid laag en de inmiddels bekende press wordt niet heel hard gespeeld. De Matrixx Magixx blijven hierdoor de eerste helft gewoon op het vinkentouw en hebben in Nick Domhof hun dragende speler. De teams ontlopen elkaar weinig maar Matrixx Magixx komt telkens langszij maar er niet voorbij. Zo verandert de wedstrijd in het derde kwart. Hanzevast Capitals verhoogt het tempo, voert de druk op en razendsnel wordt het gat van 1 punt bij de rust uitgebouwd naar vijftien punten. Aan de Groningse zijde is het Rogier Jansen die zijn team op sleeptouw neemt en door goede drives de ploeg helpt. Het momentum is duidelijk aan de kant van Groningen maar in het laatste kwart wordt het voelbaar dat de Matrixx Magixx nog altijd in de overwinning geloven. Puntje voor puntje komen de mannen van Michael Schuurs dichterbij. Hanzevast Capitals heeft het tempo weer wat laten zakken en door verkeerde rotaties in de verdediging krijgt Mathis veel ruimte onder de borden. Daar ligt het pijnpunt voor Hanzevast Capitals want Englicky is geen aanvallend dragende speler inside, Morales geblesseerd en Rymer zit al twintig dagen toe te kijken vanaf de tribune. De situatie rondom de Amerikaan begint heel vreemd te worden. De verklaringen voor het ontbreken van de letter of clearance lopen uiteen. Hij zou weggelopen zijn, hij heeft zelf de buyout van het contract betaald, de club zou hem helpen met de buyout en de waarheid ligt ergens tussen in. Coach Claros is erg ontevreden met de situatie want hij kan nog steeds niet over de speler beschikken en snapt het niet dat Rymer nog steeds niet speelgerechtigd is. Volgende stap is dat de club via de FIBA gaat proberen de “clearance” te bemachtigen. Ze hebben bewijs genoeg en steun van de NBB, aldus de directeur van Hanzevast Capitals. Voor het bestuur van de club komt het moment dat de transfer wordt afgeblazen wel steeds dichterbij. Zonder een echte center is het de laatste minuten lastig om Mathis af te stoppen. Hij scoort ineens een behoorlijk aantal punten en als Thijs Vermeulen beide teams weer op gelijke hoogte brengt kantelt de wedstrijd. Tyler Smith, de gehele wedstrijd zichtbaar door het missen van open driepunters, schiet nu wel tweemaal op rij raak en dan neemt Matrixx Magixx de leiding. Twee puntjes achter en Archbold maakt de verkeerde schotkeuze, Mathis blockt en de wedstrijd is voorbij. In de tegenaanval scoort Matrixx Magixx en het gat is vier punten met minder dan een minuut te spelen. Jansen schiet nog een driepunter in de buzzer maar die is alleen nog voor de statistieken. Zo nemen de mannen van Michael Schuurs deze aparte overwinning mee naar Nijmegen. “We zijn slecht omgegaan met hun spel maar op de belangrijke momenten hadden we goede rebounds. Een aparte overwinning vind ik het”. Claros vertelt dat zijn team niet fris is, niet genoeg energie heeft en hij memoreert aan de reis van een dag geleden uit Servie. “We stonden om half 5 op en hebben elf uur gereisd. Trainen is er dan gewoon niet meer bij.” Na zijn woorden over Rymer vertelt hij over Alton Mason die vrijdag vertrekt naar de Verenigde Staten. Hij weet nergens van maar nu blijkt de zus van Mason overleden te zijn. Hij speelt zaterdag zeker niet mee tegen Leiden.