Hanzevast Capitals – Polynorm Giants

Verbazingwekkend beginnen de teams aan de wedstrijd. Kennelijk gaat men akkoord dat een schotklok niet functioneert. In de rust zal het gerepareerd worden maar na ruim twee minuten vindt coach Claros het toch genoeg en wordt de basket vervangen. Na vijfentwintig minuten oponthoud kunnen de ploegen weer aan de bak.

Na de herstart is het Giants die aan de hand van Andre Harris een voorsprong neemt van 3-7. Daarna een 11-0 spurt voor Hanzevast Capitals en Giants en het stuivertje wisselen is begonnen.

Een klein gaatje voor de Giants bij het begin van het tweede kwart die snel wordt uitgebreid tot een gat dankzij weer een run van 7-0. Mladenovic wordt gebracht door Claros aangezien de startende spelers een moment de weg kwijt zijn.

Inside is het lastig om te scoren voor Hanzevast Capitals en zo schiet center Englicky maar driepunters en tweemaal treft hij doel waardoor het team niet helemaal kopje onder gaat. De Giants zijn de betere partij maar zijn niet in staat een groter verschil op het bord te zetten. De strijdende partijen gaan met een klein gaatje rusten met een kleine voorsprong van 39-42 voor de Giants.

Dwayne Archbold is de man van het derde kwart want dankzij zijn zeven punten op rij komt Hanzevast Capitals op gelijke hoogte met de tegenstander. Driepunters van Pope en Loubry geven vervolgens een beetje lucht maar als Kitwana Rhymer zich ook nadrukkelijk bezig gaat houden met scoren komt Hanzevast Capitals zelfs weer op voorsprong.

Zeven punten op rij voor de nieuwe aanwinst van coach Claros. Ondanks dat hij het team helpt, mensen over hem praten alsof hij Kobe Bryant is, maakt hij nog grote fouten. Hij moet zich nog aanpassen aan de speelstijl in Europa, het team en onze speelwijze. Dat hij zeker een grote bijdrage kan leveren aan dit team is zeker maar dat kan nog wel twee maanden duren, aldus de coach.

In de laatste periode komt Giants niet meer op voorsprong. De Hanzevast Capitals lopen via een driepunter uit naar 68-60 met nog acht minuten te spelen. Twee minuten begint de definitieve capitulatie van de Giants.

We spelen 34 minuten goed maar de laatste zes minuten voeren we onze taken niet meer uit. Ik heb mijn spelers gewaarschuwd het publiek er niet in te laten komen en vooral inside te gaan., volgens coach Erik Braal.

Die laatste zes minuten beginnen met een balinname die wordt onderschept door Rogier Jansen, terugspelen op eigen helft en daarna schiet Jansen nogmaals een driepunter binnen. Vijftien punten is het gat ineens en einde oefening.

We hebben de eerste drie kwarten goed geconcentreerd gespeeld. We zijn er ook bijna, vindt Braal.