CSKA haalt de derde finale op rij

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

CSKA Moskou wint van Tau Ceramica Vittoria en gaat daarmee de derde EuroLeague finale op rij spelen. In een zeer spannende halve finale trok de ploeg van coach Ettore Messina aan het langste eind. De Spaanse ploeg onder leiding van Neven Spahija begon sterk en pakte snel een voorsprong van maximaal acht puntjes.

Na de rust komt de Russische ploeg terug en mede dankzij Papaloukas komen de ploegen op gelijke hoogte. De beslissende fase is eind derde kwart en begin van het vierde kwart.

Prigioni en Planinic missen vier driepunters op rij en het zijn ook nog eens airballs. Tekenend voor de fysieke toestand van de ploeg waarschijnlijk. Na enkele minuten in het vierde kwart begaat Prigioni een unsportsmanlike foul en gaat het momentum definitief naar CSKA Moskou.

De driepunter die voor aansluiting moet zorgen bij Tau Ceramica is weer een airball en als vervolgens een overduidelijke second dribble niet wordt afgefloten is de wedstrijd gespeeld. Een duidelijke dribbelovertreding wordt niet afgefloten. De aanval van CSKA Moskou mag doorgaan en een fout van Tau brengt ze zelfs op de vrije worplijn. Theodorus Papaloukas weet zich wel raad met dit buitenkansje en het gat is geslagen.
Zondag mag het team van Papaloukas het gaan opnemen tegen Maccabi Tel Aviv. Dezelfde finale werd twee jaar geleden gespeeld in Praag en toen won de ploeg uit Moskou. Statistisch gezien dient de ploeg van Messina te winnen. In de drie eerdere ontmoetingen tussen deze coaches won Messina altijd.