Dag 1 kwart finales Uleb Cup

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Kwart finales zijn voorbij en eigenlijk was alleen de wedstrijd tussen Unics Kazan en Akasvayu Girona van begin tot eind spannend. Ondanks het enkele punt verschil tussen Besiktas en Galatasaray was de wedstrijd niet close behalve de laatste minuten.
De wedstrijd tussen deze twee Turkse teams is wel het meest besproken. Het is 60-58 voor Besiktas en Erden heeft van de zeven driepuntspogingen nog geen enkele geraakt. Negen seconden voor het laatste fluitsignaal schiet Erden en ditmaal wel raak. 60-61 en de winst is voor Galatasaray.

Ataman, coach van Besiktas, vertelt na afloop:”We hadden afgesproken een fout te maken. Kennelijk gebeurt dat niet en dan schiet Erden raak. Jammer, nu zullen we Galatasaray gaan steunen dit toernooi”.

Het Spaanse onderonsje tussen DKV Joventut en Pamesa Valencie wordt al beslist in het tweede kwart. Zes minuten lang komt het team uit Valencia niet tot scoren en loopt het gat snel op richting de 20 punten. Na de onderbreking is DKV Joventut minder scherp en Pamesa Valencia komt terug tot tien puntjes. Verschil tussen de twee ploegen zit vooral in het inside-game. Valencia heeft die minder dan DKV Joventut met Jagla, Moiso en vooral Hernandez-Sonseca. De grote namen Fernandez en Rubio spelen zeker goed maar niet opvallend. De man of the match is Desmond Mallet.