DKV Joventut wint de Uleb Cup 2008!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Halve finales Uleb CupEen grote verrassing is toch wel de uitschakeling van Dynamo Moskou in de halve finales van de Uleb Cup. In een wedstrijd die Akasvayu Girona tot aan het laatste kwart domineerde eindigde zeer spannend. Het laatste kwart kwam de ploeg van Pesic terug tot op een enkel puntje. Daar bleef het bij en dus een Catalaanse finale.
DKV Joventut had zich geplaatst voor de finale door relatief simpel Galatasaray te verslaan. Jerome Moiso was een van de dragende spelers evenals in de kwart finale.Finale dag Uleb CupDe “losers-final” mogen zij misschien wel afschaffen want zo”n wedstrijd gaat uiteraard nergens meer over. Alleen de eer maar ploegen gaan niet voluit want geen team wil spelers geblesseerd mee terug naar huis.In de wedstrijd om plaats drie was na het eerste kwart al beslist. Dynamo Moskou haalde een score van 24-8 na de eerste tien minuten. Daarna kwam het team van Pesic niet meer in de problemen en eindigden ze als derde. Zeer teleurstellend voor hun want de finale was het absolute doel.DKV Joventut tegen Akasvayu Girona is een leuk affiche voor de finale. Voorafgaand aan de wedstrijd vertelden verschillende Spaanse journalisten dat het misschien een walkover zou kunnen gaan worden.Na de 12-2 start voor Girona kregen ze gelijk. Aito Renesses Garcia zet de verdediging om in het tweede kwart en Akasvayu Girona komt er niet meer doorheen. Gasol en McDonald worden zeer goed verdedigd en langzaam loopt Joventut weg.In het laatste kwart loopt het verschil zelfs op richting de 25 punten en is de titel binnen voor Joventut. Weer een Europese prijs erbij voor coach Aito Renesses Garcia.
Jerome Moiso speelt weer goed deze wedstrijd maar wordt niet uitgeroepen tot MVP. Die eer gaat naar Rudy Fernandez. Direct na uitreiking van de MVP-prijs geeft Fernandez de bokaal aan Moiso.
Vier dagen basketball is zeker leuk voor de fans van Europees basketball. De vraag alleen is of een ander format niet meer toeschouwers zal trekken. Gemiddeld waren er in Turijn 5.000 mensen en dat is toch relatief weinig als je het vergelijkt met de EuroLeague Final Four.De winnaar is met DKV Joventut een terechte en volgend seizoen mogen ze het gaan opnemen tegen de echte grote jongens in de EuroLeague. Akasvayu Girona mag volgend seizoen in datzelfde toernooi gaan spelen. Het is nu de vraag hoe dat zal gaan aangezien er al vier Spaanse ploegen in de Euroleague actief zijn.