Dag 2 kwart finales Uleb Cup

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Dag twee van de kwart-finales met daarin twee leuke wedstrijden op het programma. Vooraf lijkt de wedstrijd Dynamo Moskou Turow Zgolerec een makkelijke overwinning te gaan worden voor de Moskovieten. Niets is minder waar en het Poolse team is natuurlijk ook niet zomaar doorgestoomd naar de Final Eight. Diep in het derde kwart valt pas de beslissing en dat heeft Dynamo Moskou een grote inspanning gekost. Henry Domercant beslist in zes minuten na de rust de wedstrijd met 12 punten voor hem.

Kelati is de rising star aan Poolse kant evenals David Logan. Amerikanen waar we waarschijnlijk nog veel van zullen horen en zien. Na veertig minuten speeltijd wint de favoriet Dynamo Moskou. Naast Henry Domercant MVP van het regular season is Javtokas heerlijk op dreef.
Wedstrijd twee van de dag belooft vooraf al een kraker te worden. Helaas voor Unics Kazan kan Darjus Lavrinovic niet meespelen vanwege een schouderblessure. Jammer want dat is toch de grote ster van het team. Duel Lavrinovic-Gasol zou een interessante geweest zijn maar helaas voor de fans. Unics Kazan is een van de weinige teams die het vooral moet hebben van zijn inside-spel en niet van goede schutters. Akasvayu Girona heeft van beide in huis met center Marc Gasol en guard Arriel McDonald.

Opvallende man qua leeftijd is Middleton. Inmiddels al 42 en heeft bij vele grote clubs gespeeld in het verleden.

De wedstrijd blijft tot halverwege het vierde kwart spannend maar dan breken vooral de fouten Unics Kazan op. Center Solokov komt door stomme overtredingen al snel op vier fouten staan evenals guard McCullough. Zonder Lavrinovic zijn er minder rotatiemogelijkheden inside en daar maakt Akasvayu Girona uiteindelijk gebruik van. Vooral McDonald en met masker spelende San Emeterio zijn heerlijk op dreef.
De halve finales tussen DKV Joventut Galatasaray en Akasvayu Girona Dynamo Moskou beloven zeer spannende wedstrijden te worden. De door velen voorspelde finale tussen Joventut en Moskou behoort zeker tot de mogelijkheden.