Barons – Akrides

Ondanks de flitsende start van Liesbeth van Vuuren, de eerste drie punten komen op haar naam te staan, is het begin van de wedstrijd voor Akrides. Ze zijn net iets gretiger en veel losse balletjes zijn voor hun. De eerste zeven minuten komen ze dan ook makkelijk tot score, terwijl Barons daar, naast de eerste drie punten, maar één vrije worp tegenover stellen. VBC Arkides loopt dan ook snel uit naar een voorsprong van 4 – 13.

Vanaf de zevende minuut gaat de verdediging van Barons draaien en krijgt VBC Akrides moeite met score. Vanuit de breakes en een aantal set-offence weten Aniek Balemans, Claudia Weterings en Jiska Kempen de basket te vinden en uiteindelijk wordt
het eerste kwart met 11-13 afgesloten. In het tweede kwart kan Barons de goede verdediging vasthouden en de enige score van Akrides in dit kwart valt in de eerste minuut, een driepunter van Jitka van der Bruggen. Het aantal gemiste vrije worpen zorgt ervoor dat de Barons niet al op een voorsprong stonden. 21 – 16 Halverwege de wedstrijd. De goede verdediging van voor de rust, kunnen de Barons na de rust niet vasthouden. Zoals wel vaker gebeurt gaan ze ongeconcentreerd het derde kwart in, ze verslappen in de verdediging en in de aanval wordt slordig om gesprongen met balbezit. De eerste vijf minuten scoort Barons nog acht punten, via Nicole Bijsmans, Marieke Melchiors, Liesbeth van Vuuren en Aniek Balemans.

Bij VBC Akrides schiet E. Buis er twee driepunters in en daarna komt Akrides op gang en scoort vijftien punten op rij, netjes verdeeld over het team. Aan het einde van het derde kwart is de voorsprong van de Barons door Akrides omgebogen naar een 29 – 40 achterstand. In het laatste kwart vallen de eerste scores weer aan de kant van VBC Akrides, maar vanaf de derde minuut weet Barons dan eindelijk de basket weer te vinden. Bij VBC Akrides stokt de aanval en met nog ruim drie minuten op de klok is de achterstand nog maar zeven punten, 40 – 47. Door een full court press van de Barons proberen ze de achterstand nog om te buigen naar winst. VBC Akrides komt nog steeds niet tot scoren, maar door ook eigen slordig balbezit komt Barons niet meer langs zij.