dames promotiedivisie: Baros – JRC

JRC Dames 1 begon aan de eerste uitwedstrijd van het tweede deel van de competitie in Rotterdam tegen Baros. JRC Dames 1 blijft met blessures kampen, en moet er op de recreant Claudia Schutte om JRC Dames 1 op sterkte te brengen. De coaches van JRC Dames 1 willen met hun tactiek de tegenstander verrassen met een “man-to-man” verdediging hele veld in de eerste 5 minuten van het eerste kwart. Door deze tactiek laat JRC Dames 1 in het eerste kwart fel basketbal zien, maar niet alle kansen worden benut. De tegenstander eindigt met 15-6 in de 9e minuut en in de laatste minuut komt JRC Dames 1 terug. Door een lange pass van Kim Schellekens ziet Claudia Schutte kans om met deze fast break te scoren. Het eerste kwart wordt afgesloten met 15-11. In het tweede kwart gaat het vrijwel gelijk op. JRC Dames 1 probeert de “man-to-man” verdediging af te wisselen met zone-verdediging. Vanuit de zone-verdediging wordt de fast-break goed gelopen, maar JRC Dames 1 kunnen geen afstand nemen van de basketballende studenten uit Rotterdam. Met 29-28 gaat het JRC-team de rust in met een goed gevoel. In het derde kwart beginnen we met “man-to-man” verdediging. Halverwege het derde kwart slaan we onder leiding van Anja van Daal langzaam zeker een bres in. De kleine voorsprong loopt uit naar 6 punten. Uiteindelijk sluiten we deze kwart af met 43-47. In het vierde kwart gaat JRC terug naar de zone-verdediging. De kleine voorsprong wordt behouden. Halverwege het vierde kwart heeft Baros antwoord op de zone-verdediging en schakelt JRC om naar de “man-to-man” verdediging. Vanaf dit moment, in de 7e minuut,is de spanning te voelen. Elk puntje telt bij een stand van 56-56. Nog 50 seconde op de klok staan we 5 punten achter. Myra Lennarts maakt 2 sterke acties naar de ring, maar helaas komt JRC 1 punt te kort. De wedstrijd eindigt met een stand van 63-62