dames promotiedivisie Black Eagles – Hoofddorp

In de uitwedstrijd tegen Black-Eagles uit Rosmalen namen de Hoofddorp dames al snel een voorsprong om deze niet meer uit handen te geven. De 1e periode werd, zoals trouwens de gehele wedstrijd, gekenmerkt door zeer wisselend spel.
Hoofddorp zette met een aantal goed gespeelde aanvallen de thuisploeg al na 5 minuten op een 7-18 achterstand. Slordig verdedigen aan Hoofddorpzijde zorgde er echter voor dat de dames van Black Eagles wat terug konden doen om uiteindelijk deze periode met 15-20 af te sluiten. In het volgende kwart ging het aanvallend, onder aanvoering van Rianne Philippo en Hilly Speelmans, bijzonder goed. De verdediging onder aanvoering van Rachel Bruynes en Patricia Moolhuysen was nu ook zeer solide zodat een ruststand werd bereikt van 24-40. Na de pauze was het wederom de goed draaiende ploeg uit Hoofddorp die het spel dicteerde. Met name Kim Hartman was een ware plaag voor de thuisploeg. Hoofddorp nam nu ruim afstand van de Black Eagles: tussenstand 34-61 maar ging ook slordiger spelen. In de 4e periode liet Hoofddorp het verdedigend af en toe wel erg makkelijk gaan en rook de thuisploeg de kans om in ieder geval een periode te winnen. Black Eagles pakte dan ook zeer verdiend de 4e periode met 20-16. Eindstand 61-77
Topscore: Rianne Philippo 17, Rachel Bruynes 14, Hilly Speelmans 11 en een double-double voor Patricia Moolhuysen 11 punten en 11 rebounds.