dames promotiedivisie: JRC – Binnenland

Op de vrijdag voor carnaval stond in de eigen sporthal De Braken de wedstrijd tegen het tweede team van Binnenland uit Barendrecht op het programma. De reserves van Binnenland zijn koploper in de dames promotiedivisie en JRC wist de laatste twee competitie wedstrijden (Groene Uilen en The Black Eagles) winnend af te sluiten. JRC kon tijdens deze wedstrijd niet beschikken over haar twee guards, maar Neeltje Koolmees en Anja van Daal vingen dit prima op. JRC startte de wedstrijd met scores van “nieuwelingen” Neeltje en Sanne van de Wiel. De Binnenlandse ervaring stelde hier echter voldoende tegenover, waardoor het eerste kwart eindigde in Barendrechts voordeel: 19-22. In de eerste vijf minuten van het tweede kwart wist Binnenland niet tot scoren te komen. Onder aanvoering van Marieke van de Oetalaar deed JRC dit wel. Op die manier werd een 30-22 voorsprong opgebouwd. In deze fase liet Neeltje zien veel dreiging te hebben vanaf de kop. JRC verzuimde vervolgens de haar toegekende vrije worpen raak te mikken en Binnenland vond het netje weer veelvuldig. Einde kwart: 32-37. Bij de start van de tweede helft van de wedstrijd waren vijf van de eerste zes JRC-scores voor een ontketende Kim Schellekens. Ook vanaf de vrije worplijn werd goed geschoten en daarom kon JRC dit kwart winnend afsluiten 53-49 in Boxtels voordeel. In het laatste kwart zou het dus moeten gebeuren winnen van de koploper… JRC wist dit kwart echter maar vier keer tot scoren te komen, terwijl Binnenland – op ervaring en routine – veel meer bleef scoren. JRC kreeg veel fouten tegen zich gefloten en de dames van Binnenland wisten dit prima te verzilveren vanaf de vrije worplijn. JRC leek “op” dit kwart en kon enkel nog proberen de schade zo klein mogelijk te houden. Binnenland wint uiteindelijk overtuigend met 61-75, JRC gedesillusioneerd achter latend.