dames promotiedivisie: JRC – ProBuild Lions

Het 2e team van Pro Build Lions uit Landsmeer mist twee speelsters Jelske Koolmees is nog altijd geblesseerd en Mariken Klaasen is tijdens de training door haar knie gegaan en is ook nog niet fit genoeg om te spelen. De wedstrijd begint met een score van Myra Lennarts, maar Pro Build volgt dit voorbeeld en beide teams gaan in dit eerste deel van de wedstrijd gelijk op.

In de aanval was gekozen voor de post-offence, die regelmatig goed werd uitgespeeld, waardoor JRC tot mooie scores kwam. Er werd echter zeer strak verdedigd door Pro Build helaas kon JRC het eerste kwart niet op haar naam schrijven: 13-17 In het 2e kwart begint JRC matig door slechte passes en onnodig balverlies komt ze bijna niet tot scoren waardoor pas in de 5e minuut het eerste punt gemaakt wordt door Neeltje Koolmees. Pro Build daarentegen lijkt hier weinig last van te hebben en loopt uit.

Na een time-out stapt JRC over naar een full court man-to-man press, maar ook dit mocht niet baten. Het spel van de Boxtelse dames blijft chaotisch en in de buzzer wordt een onnodige fout gemaakt waardoor Pro Build nog 3 vrije worpen mag nemen. Gelukkig wordt er hiervan maar 1 benut en gaat JRC de rust in, kijkend tegen een achterstand van 21-30. Na in de rust goed te zijn opgepept door de coaches Ron Heestermans en Jeremy York, begint JRC weer vol goede moed. Men kampt echter weer met opstartproblemen. In de 2e minuut komt center Kim Schellekens tot score.

Ook nu heeft Pro Build daarentegen geen enkele moeite om tot scoren te komen en beginnen ongemerkt steeds verder uit te lopen.
Na 2 benutte vrije worpen van Koolmees gaat JRC tot een 2-2-1 zone press over, in de hoop de dames van Pro Build te kunnen stoppen. Hierdoor wordt Pro Build iets afgestopt, maar toch wordt ook deze kwart dik verloren: stand 35-53 De 4e kwart wordt goed geopend met twee scores aan Boxtelse zijde door Lennarts en Anja van Daal. JRC krijgt er weer zin in en wil alleszins nog proberen om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Als de twee centers van Pro Build met 5 fouten het veld moeten verlaten, ruikt JRC haar kans.
Alle zeilen worden bijgezet en ook in deze fase van de wedstrijd wordt er full court verdedigt.
Helaas was de achterstand al te groot om nog goed te kunnen maken. De laatste kwart wordt wel gewonnen door JRC, maar de winst gaat naar Pro Build: Eindstand 51-66