Donar beleeft makkelijke avond en kan zich opmaken voor de echte kraker

De Groningse helden tegen de New Heroes uit Den Bosch. De bezoekers zijn een team in opbouw. Het speelt nu met twee Amerikanen waarvan Antwan Scott zeker een goede speler is.

Beide ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd in het eerste kwart. Verschil is maar een paar puntjes. Vooral Dourisseau en Scott zorgen voor de scores voor hun teams in dat eerste kwart wat eindigt bij 23-18.

Na een score van New Heroes Den Bosch is het woord aan Tjoe de Paula. Een gewone score en driepunters op rij voor hem en dat breekt de ban. Donar komt los van zijn tegenstander. Een fraai block van Smith en de thuisploeg is met negen punten aan de leiding.

“We hadden het ook moeilijk in het eerste kwart en begin van het tweede kwart wat overigens aan de stand niet te zien was”, aldus coach Van der Holst.

In dat tweede kwart is het vooral Fieler die weer opvalt. Hij heeft veel exposure gehad afgelopen week na zijn prestatie tegen Limburg United. Den Bosch mist vooral scorend vermogen dicht bij de basket. De pauze breekt aan bij de stand 45-31.

“Fieler zit in een goede periode, Lance heeft het wat moeilijker. We speelden in het derde kwart ook een paar maal een andere aanval. Niet een aanval waarbij Lance begint maar wel het eindstation is. Om hem zo een beetje in het zadel te helpen”, verteld Braal.

Spannend gaat het niet meer worden en helaas neemt het redelijke spel ook af. In het derde kwart wordt het spel rommelig. Vooral veel fast-breaks met aan Donar-zijde een aantal fraaie dunks. De score en het gat worden steeds groter maar New Heroes Den Bosch kan zeker beter.

De derde Amerikaan was al aanwezig maar heeft nog geen werkvergunning. Hij zal zoals te verwachten is in de paint gaan spelen als een nummer ‘vijf’.

In het laatste kwart mogen Akerboom en Slagter gaan zitten met vijf fouten. De jeugdspelers van Donar spelen de wedstrijd uit samen met Drew Smith. Een eenvoudige zege maar fraaie cijfers zoals 25 assists.

“Wij zijn natuurlijk nog steeds bezig met het inpassen van nieuwe spelers. Dat proces kost tijd.”, aldus Sander van der Horst.

Tijdens de persconferentie gaat het voornamelijk voor de belangrijke wedstrijd van aankomende woensdag. In en tegen het Hongaarse Körmend voor de FIBA Europe Cup met als inzet de volgende ronde.

Zeker geen eenvoudige opgave want Körmend maakte afgelopen week gehakt van het Franse Gravelines en lijkt beter te zijn gaan spelen.

De beide coaches leggen uit dat het spelen van Europese wedstrijden goed is voor de Nederlandse competitie en ervaring. “Een verschil tussen een topteam en ons is bijvoorbeeld dat ze hun open schoten maken. Als wij 50% van onze open schoten maken dan hebben we een goede dag gehad. Wij leggen daarentegen veel nadruk op de verdediging.”, aldus coach Braal