Donar vermorzelt Limburg United en is dichtbij de volgende ronde in de Europe Cup

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Donar begint als derde in de poule aan game vijf in deze fase van de Europe Cup. Winst tegen Limburg United biedt veel perspectief op de volgende ronde. Maar goed een verlies van Körmend morgen helpt de Groningse formatie ook veel.

Limburg United uit België heeft al tien officiele wedstrijden op verloren dus ze zullen zeker niet met een schat aan zelfvertrouwen Martiniplaza betreden.

Daarnaast is het bezoekersaantal met 2800 ook eindelijk een beetje redelijk voor een Europese wedstrijd.

Donar begint furieus en na vier driepunters van beide teams is het 9-3. Limburg United komt terug tot 11-9 halverwege het eerste kwart. Dan begint het pas echt voor de thuisploeg. Onder andere dankzij een uitblinkende Fieler gaat het naar 34-23 bij de eerste break. De power forward haalt in de eerste helft al bijna een double-double. Hij mist hier enkel een rebound voor maar met 17 punten, 9 rebounds, 5 assists, 3 steals en 2 blocks speelt die meer dan uitstekend.

Smith opent het tweede kwart met een super dunk en Pasalic komt er in om Fieler wat rust te geven. De Kroaat mag een tiental seconden later met zijn derde fout alweer plaats nemen op de bank plaats. Fieler moet dus weer het veld in.

De Belgen hebben eigenlijk niets in te brengen zeker niet in het tweede kwart want halverwege dit kwart is het 50-25. Het gaat richting een grote score en bij rust is het 55-29. “We speelden als een verslagen hond en dat is iets om voor te schamen”, aldus coach Lynch na afloop.

Alleen het trio Lodwick, Tuttle en Swing doen iets terug maar het is onvoldoende. Pasalic doet na de rust ook zijn duit in het zakje qua scores en dan breidt Donar het verschil langzaam aan uit tot boven de dertig punten. De lange Kroaat maakt 13 punten in dit kwart. Fieler mag twee minuten voor het eind van kwart drie met een daverend applaus plaats nemen op de bank. Qua publiek is het meestal minder tijdens Europese wedstrijden maar vanavond zijn er 2800 mensen en is Martiniplaza goed gevuld.

De teams beginnen aan het laatste kwart met de stand 82-49. De defensie is iets minder scherp geworden en dan combineert en scoort Limburg United iets eenvoudiger. Ze lopen in dit kwart iets in maar de overwinning komt uiteraard nooit meer in gevaar. Op ruim een minuut voor het eind krijgt Fieler de wissel en mag plaats nemen. Een heel klein puntje van kritiek is dat Donar niet de 100 aantikt. Maar 98-70 is een heel goed resultaat. Winst en ook nog eens de grootste overwinning in Europa sinds jaren.

“Wij hebben eigenlijk niets positiefs gedaan behalve het raken van de vrije worpen. Ze speelden een ‘hack of a game’ en we zijn op alle aspecten verslagen. “, vind Limburg speler Mubuku.

Braal en Cunningham zijn vooral trots op het team en het resultaat. “Een excellent game wat betreft de focus. Ons game plan was om hun drives af te stoppen. In België scoorden ze vaak hierdoor. Maar goed we hopen wel dat Gravelines hun sportieve plicht doet. Winnen in Körmend is nog geen uitgemaakte zaak maar als we net zoals vanavond spelen moet dat goed komen.”, aldus Braal.